Toneelgroep Uilenspiegel uit Tiegem pakt uit met dolle deurenkomedie

Toneelgroep Uilenspiegel uit Tiegem pakt met ‘Deuren Durnez nv’ opnieuw uit met een dolle deurenkomedie. Het verhaal gaat over een deurenwinkel die uitgebaat wordt door een koppel waar behoorlijk wat sleet op zit. Doorheen de dag komen allerlei klanten over de vloer die zorgen voor een chaotische samenloop van omstandigheden.

Traditiegetrouw geven de acteurs het beste van zichzelf tijdens het laatste weekend van november, het eerste van december en de woensdag ertussen. De Mensindezaal naast de kerk in Tiegem wordt omgebouwd tot een heuse theaterzaal die plaats biedt aan 140 theaterliefhebbers. Met zes voorstellingen en één sponsoravond spelen ze in totaal voor een kleine duizend man.

“We zijn blij om nog eens een echte deurenkomedie te spelen”, zegt hoofdrolspeler Günther Vanmaercke. “We hebben nu al enkele jaren geen deurenkomedie meer gedaan, maar dit jaar is het weer zo ver. We merkten dat ons vaste publiek dat weet te appreciëren. Zelf kijk ik er ook enorm naar uit.”

Bij een deurenkomedie speelt het decor natuurlijk een heel belangrijke rol. Daar heeft de toneelgroep heel wat ervaring mee, want jaar na jaar weten ze het publiek te verrassen met een prachtig decor. Technicus Koenraad Demeyer: “Vorig jaar experimenteerden we zonder decor. Dat was wel goed, maar we kregen toch vaak de vraag of het dit jaar weer met decor zou zijn. We hebben hiernaar geluisterd en besloten om er dit jaar weer één te bouwen.”

“We hopen dat het aanslaat, al denk ik niet dat we de decors van gewezen voorzitter Arnold Vantieghem zaliger kunnen evenaren. Hij was de drijvende kracht achter onze toneelgroep en heeft sinds zijn overlijden vorig jaar een grote leegte nagelaten. De eerste voorstelling zonder onze bezieler, het zal straks vreemd aanvoelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat onze spelers en vrijwilligers alles zullen geven om het publiek een mooie avond te bezorgen.”

Ook regisseur Gino Bruneel kijkt uit naar de première op vrijdag 24 november: “Ik heb al enkele producties met deze groep op de teller staan. Elke keer opnieuw verbaast het me in welke warme familie ik terechtkom. Een warme familie die elke keer alles geeft om het publiek te verwennen. Ik weet dat de voorstelling straks er weer boenk op zal zijn!”

Tickets (8 euro) zijn te bestellen via 056 68 14 40 of www.uilenspiegeltiegem.be/reservaties

The post Toneelgroep Uilenspiegel uit Tiegem pakt uit met dolle deurenkomedie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »