Aron Defevere (SK Roeselare) tegen broer Ewoud

Het is zondag derbytijd op Schiervelde. Dan staan met SK Roeselare en Eendracht Wervik de ploegen van de broers Aron en Ewoud Defevere voor het eerst in deze campagne tegenover elkaar.

“Het is de derde keer in iets meer dan een jaar dat we tegen elkaar spelen”, lacht Aron Defevere (28). “In de tien jaar dat we in een eerste ploeg spelen, was dat nochtans nog nooit eerder gebeurd. We speelden wel drie jaar samen: één seizoen bij Gullegem, en twee bij Oostnieuwkerke. Maar een heel seizoen samen op het veld, of twee keer per jaar tegenover elkaar, je kan dat eigenlijk niet vergelijken.”

Wedstrijd leeft

“Vorig jaar wonnen we elk één keer. Wij in Wervik, en zij in Roeselare. Het nieuwe is er intussen een beetje af. Ik wil altijd winnen en of dat nu tegen de ploeg van mijn broer is of tegen een andere ploeg, dat maakt op zich geen verschil. Maar het leeft wel. Als wij winnen, dan zal Ewoud het mogen horen, en vice versa (grinnikt). We verwachten zondag bovendien heel veel collega’s en vrienden, en dat maakt het toch een beetje anders dan anders.”

“Hoe goed ik Wervik verwacht? Ze hebben twee punten meer. Gemakkelijk zal het dus niet worden. Het is een ploeg die altijd tot het uiterste gaat. Het was er in de onderlinge duels vorig jaar twee keer boenk op en dat zal dit weekend wellicht niet anders zijn. Daar komt bij dat ze met Tristan en Max (Prinsier en Vandelannoitte, red.) nu ook twee spelers hebben lopen die vorig jaar nog bij ons speelden en zij gaan zich ongetwijfeld willen tonen.”

“We gaan er in elk geval alles aan doen om te winnen. Het loopt minder dan gehoopt. Het was tegen Kalken nochtans niet slecht. En niet dat het een excuus mag zijn, maar het zat in die paar matchen dat het minder was – met in onze vorige thuismatch een bal op de paal en zondag eentje tegen de lat – ook gewoon een paar keer tegen. We hopen op beterschap.”

Nadat Kristof D’haene al afhaakte, beslisten nu ook Carlo Damman en Jelle Vanhulle om te stoppen. Gianni Derieuw was er in Kalken niet bij. Hij liep tegen Wolvertem Merchtem een hersenschudding op en kreeg een weekje rust voorgeschreven. Gill Vanhulle hervatte bij de beloften na een afwezigheid van vijf weken.

(SBE)

Zondag 12 november om 15 uur: SK Roeselare – Eendracht Wervik.

The post Aron Defevere (SK Roeselare) tegen broer Ewoud is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »