Tim Debrouwer (SCT Menen): “Al doende leert men”

Na de hoopgevende 3-1-zege vorige week aan huis tegen Boezinge B, moest SCT Menen vorige speeldag met 4-1 de duimen leggen op het veld van de nummer drie VK Poelkapelle-Langemark. Zondag speelt Sporting gastheer voor buur SV Wevelgem City B. “Een derde zege moet kunnen”, hoopt T1 Tim Debrouwer.

Resultaten zeggen niet alles. Maar bij SCT Menen spreken ze wel boekdelen. Sporting stond 22 keer met succes aan het kanon. Aanvallend doet Menen het evengoed als Koksijde Oostduinkerke en Vlamertinge. Ploegen die zich bij de top zes nestelen. Anderzijds, de Menense defensie slikte al 25 tegendoelpunten. “Het gevolg van onze jeugdige leeftijd”, maakt Tim Debrouwer er geen drama van.

Tijd nodig

“We hebben een jonge ploeg en jonge spelers maken fouten. De meeste van mijn jongens zitten in een leerproces waar ze sterker gaan uitkomen. Ik weet dat we vooraf hoopten op een plaats in de linkerkolom. Momenteel moeten we met minder tevreden zijn. Maar er rest ons nog twee derde van de competitie te gaan. Op training zie ik veel goede wil en enthousiasme. De jongens hebben in deze competitie al stappen gezet. Gun ons de nodige tijd, ik ben er zeker van dat het goed komt”, aldus de T1.

Zondag moet Menen het op eigen veld opnemen tegen SV Wevelgem City, de nummer acht op de ranglijst. Tevens de ex-ploeg van Tim Debrouwer. “Ik was als jeugdtrainer met veel plezier aan de slag bij Wevelgem”, reageert de Menense T1. “Bij Menen heb ik voor mezelf de lat hoger kunnen leggen. Uiteraard zou ik zondag graag voor de derde keer winnen. Niet omdat de tegenstander mijn ex-ploeg is, maar om mijn jongens een hart onder de riem te steken.”

“Wees er maar zeker van dat we meer inhoud hebben dan onze rangschikking laat vermoeden. Tegen de nummer twee WS Lauwe moesten we altijd winnen en ook leider Dadizele had bij ons niet veel overschot. Als we de fouten kunnen minimaliseren, staan ons nog mooie dagen te wachten. Er steekt muziek in mijn ploeg, ik heb er vertrouwen in. Het klopt dat we ervaring missen, maar al doende leert men. Zolang er hard wordt gewerkt op training en de sfeer uitstekend is, kan ik niet ontevreden zijn”, besluit coach Tim Debrouwer resoluut. (AV)

Zondag 12 november om 14.30 uur: SCT Menen – SV Wevelgem City B.

The post Tim Debrouwer (SCT Menen): “Al doende leert men” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »