Bekend Brugs volkscafé eindelijk weer open met nieuwe uitbaters: Slachter wordt cafébaas in De Poarte

Na tien maanden leegstand is volkscafé De Poarte aan de Gentpoort in Brugge weer geopend door Christophe Schatteman (54), bijgestaan door zijn vriendin Linda Cooreman (47). “We hebben de zaak grondig gerenoveerd en opgefrist voor we van start gingen”, zegt Christophe

Voor Christophe Schatteman gaat met de uitbating van een eigen café een zo goed als nieuwe wereld open. Op een vakantiejob jaren geleden na is de branche nieuw voor hem. “Ik heb vijfentwintig jaar gewerkt als zelfstandig slachter, aanvankelijk met mijn ouders in hun bedrijf en dan ook nog enkele jaren alleen. Toen het bedrijf gestopt is, heb ik ook nog vijf jaar met een heftruck gereden”, vertelt Christophe. “Voor mijn vriendin Linda is de horeca niet nieuw. Zij baatte eerder vier jaar lang, tot in 2017, het café De Schulle in Sint-Kruis uit.”

Christophe en Linda wilden een nieuwe professionele uitdaging aangaan en toen ze vernamen dat café De Poarte vrij was, hebben ze dus de stap gewaagd. Op deze locatie, Gentpoortstraat 64 vlak tegenover de Gentpoort, is al decennialang een café gevestigd. De traditie werd wel enkele jaren onderbroken door de uitbating van restaurant Polshoogte.

“We hebben de zaak grondig gerenoveerd en opgefrist”

“We hebben de zaak grondig gerenoveerd en opgefrist voor we van start gingen”, zegt Christophe. “Er bevond zich hier nog een afgesloten hok dat we eruit gehaald hebben waardoor de ruimte voor de klanten veel opener en lichtrijker geworden is. Verder hebben we ook valse wanden en plafonds weggehaald waardoor mooie originele bakstenen muren en balken zichtbaar worden. De zaak die eerder donker was, is zo dus veel lichter geworden.”

Christophe benadrukt dat het vooral een café is, maar er staan wel enkele snacks zoals pizza, croque monsieur en wat frituurhapjes op de kaart. “We hebben ook een mooie grote televisie met abonnement voor de nationale voetbalcompetitie, met uiteraard veel aandacht voor Club en Cercle maar ook voor buitenlands topvoetbal. Op aanvraag willen we ook wel wielrennen of andere sporten tonen. En, ook goed om weten voor de liefhebbers, we hebben een dartsbord geïnstalleerd waar nu ook behoorlijk vaak op gespeeld wordt.”

De Poarte is in de week geopend van 10 uur tot 23 uur en in het weekend iets later. Donderdag is sluitingsdag.

The post Bekend Brugs volkscafé eindelijk weer open met nieuwe uitbaters: Slachter wordt cafébaas in De Poarte is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mauro Devos is nieuw bij KSV Oostkamp en treft ex-ploeg

Het kan vlug keren in de voetbalsport. De competitie startte zo hoopgevend voor de jongens van de Valkaart, die gingen winnen in Petegem en vervolgens in eigen huis Zulte Waregem aftroefden. De derde confrontatie leverde een puntendeling op tegen RC Gent. Daarna gingen de jongens van coach Stijn Desmet twee keer met de billen bloot: 3-0 in Dikkelvenne en 0-3

Lees meer »

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “3 miljoen euro, daar wilden we geen ruzie over”: Rosa (88), Freddy (71) en Zoë (85) onthullen hoeveel nalatenschap ze deelden en hoe

Strengere schenkingsregels in Vlaanderen; misschien tijd voor actie? Van 2.500 euro voor de kleinkinderen tot een patrimonium van 3 miljoen euro eerlijk verdelen: Rosa (88) uit Herselt en Freddy (71) en Zoë (85) uit Diksmuide onthullen hoe ze hun nalatenschap regelden en delen waardevolle tips. “Ik heb 6.000 euro bespaard door nu al een schenking te doen.”

Lees meer »

Krijgt WK wielrennen nog staartje voor Van der Poel? Letse federatie klaagt manoeuvre aan: “Hij bracht toeschouwers in gevaar”

Krijgt het WK wielrennen in Zürich nog een staartje voor Mathieu van der Poel? De Nederlander werd na een sterke koers derde, maar was na afloop ook onderwerp van discussie na een (ongeoorloofd) manoeuvre in de finale, waarbij hij op het voetpad sprong en zo bijna een toeschouwer aanreed. Niet toevallig de Letse federatie heeft nu in een open brief

Lees meer »

Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven”

Gedurende de maand oktober exposeert Annemie Vanzieleghem haar kunstwerken in Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde. “Geen kunst met diepe theorieën, maar een poging om met kleur aan de wand onze omgeving een fris accent te geven”, zegt Annemie.
The post Annemie Vanzieleghem exposeert in Cultuurhuis De Keizer:“Kleur aan de wand om omgeving fris accent te geven” appeared first on

Lees meer »

Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

In de Wervikstraat in Geluwe vond vrijdagavond een zware frontale botsing tussen twee personenauto’s plaats. S.B. (43) uit Geluwe kwam met zijn zware Ford Ranger uit de richting Geluwe en kwam ter hoogte van het GC Gilwe in botsing met een Mercedes A-klasse die uit de richting Wervik kwam.
The post Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

Lees meer »

Retrokoers Guidon Titan valt op verkiezingszondag in Tielt: “Toeschouwers kunnen zeker een ludieke knipoog naar de gemeenteraadsverkiezingen verwachten”

Retrokoers Guidon Titan in Tielt is op 13 oktober aan de negende editie toe. Het klassieke recept – ongeschoren benen, ‘vitessen’ aan de buis en geen klikpedalen – blijft ongewijzigd, terwijl er ook weer een stevige afterparty voorzien wordt in wielerkroeg Carlito. Al belooft het een bijzondere editie te worden, want de koers valt dit jaar op verkiezingszondag.
The

Lees meer »

Stadsbestuur Diksmuide viert zijn gouden paren in Ten Patershove

Eind vorige maand kwamen op uitnodiging van het stadsbestuur elf gouden paren samen in Ten Patershove in Diksmuide. Hieronder brengen we alvast de eerste zes gelukkige jubilarissen en hun familie.
The post Stadsbestuur Diksmuide viert zijn gouden paren in Ten Patershove appeared first on KW.be.

Lees meer »