Chirurg Artsen zonder Grenzen in grootste ziekenhuis van Gaza: “Scherpschutter neemt zelfs patiënten binnen onder vuur”

“Ik denk dat we alleen zijn. Dat niemand ons nog kan horen.” In een zeldzaam audiobericht vertelt een Artsen zonder Grenzen-chirurg over hoe dramatisch de situatie in het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza momentele wel is. “Een scherpschutter neemt zelfs patiënten binnen onder vuur.”

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket onderzoekt schietincident aan Albert Heijn in Waregem

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar een schietincident in Waregem. Er waren twee voertuigen betrokken bij het incident, maar er zijn geen slachtoffers gemeld. Dat meldt het parket woensdag.
The post Parket onderzoekt schietincident aan Albert Heijn in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »