Dender klopt Club NXT in Challenger Pro League

Dender heeft Club NXT vrijdagavond tijdens de twaalfde speelronde in de Challenger Pro League met 2-0 huiswaarts gestuurd.

Ali Akman (34.), die na acht minuten inviel voor de onfortuinlijke Olivier Myny, prikte de openingsgoal tegen de touwen namens de troepen van Timmy Simons. Enkele minuten na rust mocht Akman (50.) opnieuw vieren. Bruny Nsimba miste in de 71e minuut een strafschop en liet op die manier na om de voorsprong verder uit te bouwen.

Op hetzelfde tijdstip schudde de U23 van Standard zijn Genkse leeftijdsgenoten af met 3-1. De Limburgers kenden nochtans de perfecte start via Ibrahima Bangoura (5.), maar SL16 liet zich niet uit zijn lood slaan en vocht terug dankzij Daan Dierckx (20.), die zijn ex-ploeg een loer draaide. Door een eigen doelpunt van Josue Ndenge Kongolo (31.) dook de thuisploeg zelfs met een bonus de kleedkamers in. Brahim Ghalidi (63.) bepaalde de eindstand door na ruim een uur een penalty om te zetten.

In het klassement van de op een na hoogste Belgische afdeling prijkt Dender op de vierde plaats met 20 punten, Club NXT volgt op de achtste positie met zestien eenheden. De beloften van Genk bengelen maar net boven de degradatiezone, op de veertiende stek met elf stuks. Ondanks de tweede zege in drie wedstrijden blijven de beloften van Standard hekkensluiter met negen punten.

The post Dender klopt Club NXT in Challenger Pro League is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »