LIVE ISRAËL. Macron roept Israël op te stoppen met doden van baby’s en vrouwen in Gazastrook

De Franse president Emmanuel Macron roept Israël op te stoppen met het maken van burgerslachtoffers in de Gazastrook. Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat het gezondheidssysteem in Gaza op het punt staat te imploderen. Israël heeft het aantal doden door de Hamas-aanval van 7 oktober herzien. Het is verlaagd van ongeveer 1.400 naar 1.200, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De woordvoerder van het Israëlische leger windt er intussen geen doekjes om. “Als we terroristen van Hamas zien schieten vanuit ziekenhuizen, dan zullen we hen doden.” Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Notoire Club-hooligan krijgt celstraf voor cocaïnehandel vanuit hotelkamer

Bjorn F. (41) is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van drie jaar waarvan de helft met probatie-uitstel voor cocaïnehandel. De veertiger is geen onbekende voor het gerecht en werd ook al verdeeld voor kompaan Melissa R., die de opdracht gaf om de drugs te verkopen, kreeg vier jaar cel. Er werd bovendien ook 43.000 euro verbeurd verklaard.<br

Lees meer »

Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen”

Zoek bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober niet naar de namen van Noël Cordier en Gerard Gevaert bij Team Burgemeester. Beide oudgedienden zeggen de actieve politiek adieu.
The post Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb nu niks te zeggen”: enorm ontgoochelde Casse heeft (nog) geen zin in interviews nadat hij naast brons grijpt

Matthias Casse was naar de Olympische Spelen gekomen voor goud, maar keert met lege handen terug naar huis. Een enorme ontgoocheling voor onze landgenoot, zo bleek ook in de mixed zone. Casse had na z’n nipte nederlaag tegen de Zuid-Koreaan Joonhwan Lee nog geen zin in interviews. “Ik heb nu niks te zeggen, ik kom straks wel terug”, zei Casse

Lees meer »

Opnieuw vergunningsaanvraag voor project ‘De Gedeelde Tuin’ in Stasegem, buurtbewoners reageren: “Verbaasd dat dossier nog eens wordt opgestart”

Er is opnieuw een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het project ‘De Gedeelde Tuin’ van Groep Huyzentruyt. Het buurtcomité ‘Voor een leefbaar Stasegem’ geeft aan verbaasd te zijn. Ook nu zal het advies van de Dienst Waterlopen cruciaal zijn, want het gebied ligt in overstromingsgevoelig gebied. De deadline voor het openbaar onderzoek ligt vast op 8 augustus.
The post Opnieuw vergunningsaanvraag

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man uit Gent die zich uitgaf als ‘Eveline’ vervolgd voor belaging, verspreiding seksueel getinte opnames en bezit beelden kindermisbruik

De 31-jarige G.R. die zich voordeed als ‘Eveline’ en zo naaktfoto’s van BV’s kon krijgen, zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man deed de voorbije jaren op sociale media alsof hij een jonge vrouw was, en zocht contact met allerlei mannen om hen naaktfoto’s te laten sturen. Ook een medeverdachte

Lees meer »