Veldloop in Ruddervoorde afgelast door wateroverlast: “Parcours staat blank”

FLAC Oostkamp plande zaterdag 11 november een veldloop op een aangepast gedeelte van het parcours van de superprestige veldrijden op het domein Pyfferoen. Door wateroverlast wordt de wedstrijd evenwel afgelast.

“In overleg met organisator FLAC Oostkamp, de terreineigenaar, scheidsrechter, terreinkeuring West-Vlaanderen en PC West-Vlaanderen hebben we noodgedwongen de beslissing moeten nemen om de veldloop in Ruddervoorde van zaterdag 11 november af te gelasten”, aldus Ludo Van de Sande.

“De beek die het terrein doorkruist, is na de hevige regenval van de voorbije dagen uit haar voegen gebarsten waardoor het hete hele parcours blank staat. De organisator verwittigde alle ingeschreven atleten en het inschrijvingsgeld wordt teruggestort.”

Voor deze veldloop mikte FLAC op de deelname van de West- en Oost-Vlaamse clubs, maar er stonden zelfs inschrijvingen uit Limburg genoteerd.

The post Veldloop in Ruddervoorde afgelast door wateroverlast: “Parcours staat blank” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »