Leerkracht (27) die seks had met leerlingen vrijgelaten onder voorwaarden

De 27-jarige leerkracht uit Blankenberge die de voorbije jaren seks zou gehad hebben met vier leerlingen is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. De leerkracht stapte in mei zelf naar de politie nadat er veel geruchten waren op de school waar hij lesgaf. Hij werd kort daarna aangehouden, en verbleef tot nu in de cel. Het parket gaat niet in beroep tegen die beslissing.

Meer krantenkoppen in België

“Een tikkende tijdbom”: professor Holslag waarschuwt voor migratiestroom naar Europa nu China miljarden investeert in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De baseballclub Sunville Tigers uit het Limburgse Zonhoven hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »

Norva en André varen in diamanten huwelijksbootje

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden André Vererfven (84) en Norva Peirs (82) tijdens een receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvingen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje. André werd geboren in Ooike en Norva in Olsene. Ze leerden elkaar kennen in De Lustigen Boer in Wortegem-Petegem. Ze trouwden
The post Norva en

Lees meer »

Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende ik niet veel van café houden”

Christine Vankeirsbilck uit Pittem zal volgend jaar al een kwarteeuw achter de toog staan van café Don Quichotte in de Pontweg, vlakbij de rotonde met de Tramstraat. “Onze ligging hier is goed, op donderdag genieten we ook van het volk op de markt.”
The post Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »

KIJK. “Ze eten honden en katten”: dit zijn de opmerkelijkste passages van de debatnacht

Donald Trump en Kamala Harris stonden afgelopen nacht (Belgische tijd) voor het eerst tegenover elkaar in een rechtstreeks uitgezonden televisiedebat. Het 90 minuten durende duel in Philadelphia tussen de twee presidentskandidaten werd gekenmerkt door persoonlijke aanvallen terwijl ze in discussie gingen over abortus, immigratie en buitenlands beleid. Dit zijn de opvallendste passages.

Lees meer »

Neo-triatleten Greg Van Avermaert, Sven Vanthourenhout en Jelle Wallays schaven zwemtechiek bij met tips van legende Frederik Van Lierde

Voormalige wielrenners die zich wagen aan triatlon, het is een fenomeen dat we vaker en vaker terugzien. Onlangs kreeg deze trend een boost door niemand minder dan tweevoudig Olympisch goudwinnaar Remco Evenepoel, die aankondigde na zijn wielercarrière de triatlon in te willen duiken. Een ander opmerkelijk voorbeeld is Greg Van Avermaet, die eind vorig jaar zijn eerste triatlon, SGrail in

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »