Tweede zitdag proces tegen doodrijder Jessy en Wibe afgelopen, nieuwe rechtzaak op 26 februari

De tweede zitdag van het proces tegen de doodrijder van Jessy Dewildeman uit Wevelgem en Wibe Bijls uit Menen is afgelopen. De nieuwe rechtzaak start op 26 februari 2024.

Op 8 oktober 2022 lieten de Menense Wibe Bijls en de Wevelgemse Jessy Dewildeman het leven toen ze op citytrip waren in Rome. De twee dames waren uitgestapt op de A24 om een aantal motorrijders te helpen die zelf net een ongeval hadden meegemaakt. Een andere bestuurder, Francesco Moretti, reed hen allebei omver met een snelheid die 10 à 20 km/uur te hoog lag. Bovendien had hij geen rijbewijs meer, was de auto waarmee hij reed niet verzekerd en testte hij positief op 5 verschillende soorten drugs. Hij bekende later en zou op 13 september voorkomen via een versnelde procedure.

Op die zitting kwam hij echter nooit opdagen. Bovendien opteerde hij er via zijn advocaat voor dat hij deels onschuldig was. Hij pleitte ervoor dat de motorrijders waarvoor de dames waren gestopt ook schuld treffen. De rechter volgde die redenering niet en zo was er beslist dat er een openbare zitting zou komen op 26 september.

Doordat er op het laatste moment drie rechters moesten worden aangesteld, werd die zitting uiteindelijk uitgesteld naar 24 oktober en later 31 oktober. Ondertussen is de tweede zitting van 3 november afgelopen. Daarin zat men samen met onderzoekers en de drie rechters. Nu is duidelijk geworden dat de nieuwe rechtzaak kan starten op 26 februari van volgend jaar.

The post Tweede zitdag proces tegen doodrijder Jessy en Wibe afgelopen, nieuwe rechtzaak op 26 februari is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Axel Daeseleire riskeert twee jaar cel omdat hij “misbruik maakte van zwakbegaafdheid van zedendelinquent”

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik (69) kaartte meermaals verkeerssituatie aan kruispunt aan, nu loopt hij er zelf zware verwondingen op: “Als ik niet was weggesprongen…”

Hij schreef al vlammende artikels op de lokale website Trudocs over het onveilige kruispunt aan de Naamsevest en deed al mee aan een actie van de Fietsersbond om de verkeerssituatie aan te kaarten. Nu zit Erik Nulens (69) thuis met een gebroken schouder en een nieuwe heup nadat hij op het zebrapad voor een auto opzij moest springen.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »