Vlaams Belang Wervik wil bewustzijn rond “falend sociaal woonbeleid” vergroten

Het Vlaams Belang deelde vandaag soep uit op de vrijdagmarkt in het kader van de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. Voorbijgangers konden een vrijblijvende donatie doen voor het goede doel. “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid”, klinkt het bij de partij. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar! Dat moet anders.”

Met een kop soep vroeg het Vlaams Belang op de wekelijkse vrijdagmarkt in Wervik aandacht voor het goede doel. Wie dat wil kon ook vrijblijvend een donatie geven voor de vzw Help ons Helpen vzw uit Lendelede gaat. De partij stelde ook het Vlaamse woonbeleid aan de kaak.

“Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt afdelingsvoorzitter Rudy Denys in regen en wind. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.”

Nood aan betaalbare huurwoningen

“De Vlaamse regering-maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk. Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen.”

“Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Wervik zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

Crisisplan nodig

Het Vlaams Belang pleit voor een sterk sociaal woonbeleid. “Dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt, klinkt het. “De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen we onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toe te kennen, verhoogde controles op fraude uit te voeren en de toegang tot vreemdelingen die niet al een aantal jaar hier wonen en werken beperken.”

The post Vlaams Belang Wervik wil bewustzijn rond “falend sociaal woonbeleid” vergroten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »