Rechter in Tongeren verwijst 60 betrokkenen bij drugsdossier Costa door naar correctionele rechtbank: 2 advocaten buiten vervolging gesteld

In het grote drugsdossier Costa heeft de raadkamer in Tongeren zestig betrokkenen naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Twee advocaten en zeven andere verdachten zijn buiten vervolging gesteld. Onder meer Maasmechelaar Lucio Aquino, ex-rijkswachter Willy Vanmechelen, de Nederlandse drugsbaron ‘Bolle Jos’ en Geert Frisson, voorzitter van motorclub Bandidos zullen zich moeten verantwoorden voor de internationale drugssmokkel van 25 ton cocaïne.

Meer krantenkoppen in België

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de chicste wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »