Kris (55) overleefde ternauwernood drie ijskoude nachten in de bergen: “Ik zal mijn redders nooit vergeten”

De 55-jarige Kris Minne uit Mechelen die vorige week werd gered uit de Oostenrijkse Alpen verblijft nog steeds in het ziekenhuis van Schwaz, in Tirol. De bergbeklimmer is nog niet voldoende uitgerust om zijn verhaal te doen, maar hij reageerde kort bij het Oostenrijkse fotoagentschap ‘Zoom. Tirol’. Hij kreeg intussen ook bezoek van zijn twee redders. “Die mannen hebben mijn leven gered. Ik zal hen nooit vergeten.”

Meer krantenkoppen in België

Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem

Het was op meerdere fronten feest op zondag 15 september. Alveringem viert dan niet enkel kermis, maar precies vandaag gaat ook de nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem van start. Bisschop Lode Aerts kwam voor deze bijzondere gelegenheid naar Alveringem.
The post Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem appeared first on

Lees meer »

CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten: “De prijzen van deze producten moeten zakken”

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Wout van Aert over zijn contract-zonder-einddatum bij Visma-Lease a Bike en het herstel na zijn Vuelta-crash: “Ik keer terug op mijn topniveau, dat weet ik zeker!”

De triestigste week uit zijn leven, heeft hij naar eigen zeggen achter de rug. Wout van Aert (30) likt nog steeds de wonden van zijn zware valpartij in de Vuelta. Dan kwam déze ‘boost’ precies op tijd: een contractverlenging bij Visma-Lease a Bike tot het einde van zijn carrière, godbetert! Uniek in wielerland. Van Aert XL over wat lastig en

Lees meer »

Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen”

Cabaretier Peter Detavernier bouwde zijn elfde theatershow ‘Hoop’ rond de oorlogsdagboeken van zijn vader Roger. Die werd in 1943 als 19-jarige met twee vrienden verplicht te gaan werken in nazi-Duitsland. “Dit wordt mijn meest persoonlijke theatervoorstelling ooit”, zegt de Wingense theatermaker.
The post Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen” appeared first

Lees meer »

Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer

Christie’s veilt in november 50 originele striptekeningen van Morris, de Belgische tekenaar van stripcowboy Lucky Luke. Dat meldt het veilinghuis in een persbericht.
The post Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels, schepenen Martine Verhamme en Trui Lambrecht brachten een thuisbezoek aan het diamanten echtpaar Eric Vermeulen en Maria Delaere uit de Jacob Van Arteveldestraat.
The post Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »