Ozempic-maker investeert ruim 5,5 miljard om vraag bij te benen

09:45 Het Deense Novo Nordisk investeert in zijn thuisland zo’n 5,6 miljard euro om de exploderende vraag naar diabetes- en obesitasmedicatie bij te benen.

Meer krantenkoppen in België

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »