Brugse stadsderby is zondag een risicomatch met afgezonderde fanzone voor Cercle

Omdat de vorige Brugse stadsderby, op 19 februari 2023, ontsierd werd door hooliganisme, bestempelt de lokale politie de match Club-Cercle van zondag als ‘risicowedstrijd’. De politie zet extra manschappen in voor en na de wedstrijd in de Brugse binnenstad. Voor Cerclesupporters komt er op Jan Breydel een afgezonderde fanzone.

De harde kern van Club organiseerde in februari 2023, ter gelegenheid van de vorige stadsderby, zonder toestemming een optocht naar het stadion en probeerde in confrontatie te gaan met bewoners van de Lange Molenstraat, die tegen een nieuw stadion zijn. Na de derby braken er rellen uit op ’t Zand: Club-hooligans van VAK 313 gingen in Bras Café op de vuist met de Cheeky Green Boys, een harde kern van jonge Cercle-fans.

Risico

Korpschef Yves Rotty van de Brugse politie stelt: “De voorbije jaren hebben ons geleerd dat de wedstrijden tussen Club en Cercle niet langer in een gemoedelijke sfeer van de vroegere stadsderby’s worden afgewerkt. De ‘harde kernen’ van beide ploegen kunnen niet langer samen door één deur, wat de voorbije seizoenen telkens tot incidenten heeft geleid in en rond het stadion. De vermenging van supportersstromen voor- en na de wedstrijd is een bijkomende risicofactor die de kans op incidenten vergroot.”

“Dit dwingt ons ertoe bijkomende politiemaatregelen te nemen om incidenten te vermijden of het hoofd te bieden. Door de huidige stand in de competitie is ook het sportief belang groter geworden dan de voorbije jaren.”

Gescheiden supporters

Burgemeester Dirk De fauw vult aan: “Om de supportersstromen zo veel mogelijk gescheiden te houden wordt, in samenspraak met Club en Cercle, een afgezonderde fanzone voor de fans van Cercle gecreëerd op de bezoekerszone, bestaande uit muziek en catering, maar ook een gescheiden parkeerzone.”

“Er worden aanvullende movilo’s (mobiele fietsenrekken) geplaatst. Dit ter vervanging van de combiregeling die anders opgelegd wordt voor bezoekende fans. Er is een verhoogde politie-inzet, met toezicht in de binnenstad voor en na de match.”

The post Brugse stadsderby is zondag een risicomatch met afgezonderde fanzone voor Cercle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »