22 procent van West-Vlamingen kregen herfstvaccin voor het coronavirus

Maar liefst 22 procent van de West-Vlamingen heeft zich deze herfst opnieuw laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van de dienst Volksgezondheid. Het gaat om 268.985 personen, waarvan 66 procent ouder is dan 65 jaar.

De afgelopen maanden hebben in Vlaanderen al 1.389.373 mensen het Covidvaccin laten plaatsen, wat neer komt op 21 procent van de bevolking. In West-Vlaanderen ligt dat aantal net iets hoger, namelijk op 22 procent. 178.195 West-Vlamingen ouder dan 65 jaar en 90.790 West-Vlamingen jonger dan 65 jaar meldden zich aan voor hun vaccin. Oost-Vlamingen bleven ook steken op 21 procent, gevolgd door Antwerpen en Vlaams-Brabant met een vaccinatiegraad van 20 procent en als laatste volgt Limburg met 19 procent gevaccineerden.

De huisartsen hebben 62 procent van de vaccinaties voor hun rekening genomen. 25 procent van de prikken werden geplaatst bij apothekers, 7 procent in een woonzorgcentrum. Drie procent van de vaccinaties gebeurde in ziekenhuizen en de laatste drie procent bij nog andere.

The post 22 procent van West-Vlamingen kregen herfstvaccin voor het coronavirus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »

Nieuwe horrorfilm ‘Terrifier 3′ zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanvallen krijgen: “Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten gingen negen

Lees meer »

Helemaal in het nieuw: Pogacar toont regenboogoutfit en aangepaste fiets voor Ronde van Emilia

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) morgen in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Marlène (70) sluit kapsalon in Vichte na 54 jaar: “Veel gelachen, maar er zijn ook traantjes gevloeid”

De cirkel is rond. Kapster Marlène Verraes (70) uit het Schaliënhof in Vichte heeft haar doel bereikt. Een rijkgevulde carrière van 54 jaar, waarvan 40 jaar haar eigen kapsalon en een voldaan einde op haar zeventigste. Een ‘geknipte’ job voor haar. “Geen enkele dag was er te veel aan”, zegt ze. “Mijn grote voldoening haalde ik uit mijn contente klanten

Lees meer »

Gratis rommelmarkt voor kinderspullen

Op woensdag 16 oktober kun je in de zaal van ontmoetingscentrum LDC Den Tap terecht voor een gratis rommelmarkt met kinderspullen. Initiatiefneemster is Nouchka Hosten, werkzaam bij Curando. “Vorig jaar kregen we opvallend veel steun”, aldus Nouchka.
The post Gratis rommelmarkt voor kinderspullen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

Grote politiecontrole tegen mensenhandel op E40 in Luik

Op de E40-snelwegparking Walhorn bij Lontzen, in de provincie Luik, is woensdag een grote politiecontrole gehouden in de strijd tegen mensenhandel. Het doel van de actie, die acht uur duurde, was niet zozeer om slachtoffers te vinden, maar vooral om materiaal zoals bootjes, motoren en reddingsvesten te onderscheppen die worden gebruikt door smokkelaars.

Lees meer »

“Hun kinderen zagen Joyce (36) en Wim (37) naar dat trouwfeest vertrekken. En daarna nooit meer”: Louis W. (36) hoort met gebogen hoofd zijn straf voor dodelijk ongeval

Geflankeerd door zijn vader, de blik veelal op de grond gericht. Zo kwam Louis W. (36) dinsdagochtend de Mechelse politierechtbank binnen, waar hij zijn straf te horen kreeg voor het ongeval dat twee jaar geleden zijn vrienden Wim (37) en Joyce (36) het leven kostte. Onder invloed van alcohol was hij toen achter het stuur van de Porsche Panamera gekropen

Lees meer »

KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn we een stuk wijzer”

De sfeer is weer opperbest bij KFC Poperinge. Met 15 op 15 staan ze zes punten voor op de tweede. Toch blijven ze voorzichtig met het uitspreken van ambities. De komende weken volgen enkele serieuze testen, met zaterdag de trip naar VK Langemark-Poelkapelle.
The post KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn

Lees meer »