Lefevere haalt met Moscon een controversiële renner met een kort lontje binnen: “Van mij mag een coureur ballen aan z’n lijf hebben”

De nieuwste, en wellicht laatste, aanwinst van Patrick Lefevere voor het seizoen 2024 heet Gianni Moscon. Moscon is de 29-jarige zoon van een appelteler uit Val di Non in de noordelijke Italiaanse provincie Trento. Moscon heeft een passie voor tractoren, hij is Tim Declerq (‘El Tractor’) en Yves Lampaert in één. Moscon is ook een controversiële hardrijder met een kort lontje. “Ik geloof niet dat het potentieel van Moscon weg is”, zegt Lefevere. “En als het bij ons niet lukt, is het pech voor hem.”

Meer krantenkoppen in België

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

Boek over Metaalbouw Vuylsteke

In juni 1994 viel het doek over het bedrijf Metaalbouw Vuylsteke in Meulebeke. Het eens zo bloeiende metaalbedrijf, dat ooit aan meer dan 350 personen werk verschafte, werd failliet verklaard nadat de overnemers, de familie Schabés, op frauduleuze wijze in drie jaar tijd alle kapitaal van het bedrijf voor andere doeleinden gebruikte. Meteen stonden de nog 320 aanwezige werknemers op

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »