Verdachte van poging doodslag verkocht drugs aan minderjarige meisjes in Brugge: twee jaar celstraf

Een 29-jarige Afghaan uit Brugge heeft twee jaar effectieve celstraf en 8.000 euro boete gekregen voor drugsverkoop, onder meer aan minderjarige meisjes. H.S. zit momenteel in de cel voor een steekpartij.

Bij een huiszoeking op 30 maart vorig jaar trof de politie in de woning van H.S. vijftien xtc-pillen, negen gram cannabis en 1.440 euro cash aan. Ook voor LSD kon je bij de twintiger terecht.

Eerdere veroordeling

Hoewel zijn smartphone vol drugsgerelateerde berichten stond, ontkende de twintiger de verkoop. Naar eigen zeggen gebruikte hij cannabis en gaf hij af en toe een joint aan een zestienjarige vriendin. Maar volgens een klant verkocht H.S. ook drugs, onder meer aan twee meisjes van vijftien en zestien jaar oud.

H.S. werd in juni 2019 al veroordeeld tot een celstraf met uitstel, maar lapte de voorwaarden aan zijn laars waardoor de straf effectief werd.

Messteek

Begin april kreeg hij acht maanden effectief omdat hij zijn voormalige werkgever met de dood bedreigde. Later vernielde hij ook nog zes ramen van de veranda van een horecazaak in Zuienkerke.

En momenteel zit de Afghaan in voorhechtenis op verdenking van poging tot doodslag, nadat hij op 4 oktober een kennis een messteek in de oksel zou hebben gegeven tijdens een ruzie.

Aan een van de meisjes en haar moeder kende de Brugse rechtbank 1.500 euro morele schadevergoeding toe. De rechtbank verklaarde ook het aangetroffen geld verbeurd. (AFr)

The post Verdachte van poging doodslag verkocht drugs aan minderjarige meisjes in Brugge: twee jaar celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bo Dubin (22) dingt mee naar kroontje Miss West-Vlaanderen: “Het was mijn droom om mee te lopen met Victoria’s Secret”

Wordt Bo Dubin uit Brugge de nieuwe Miss West-Vlaanderen? Dat komen we op zaterdag 14 september te weten. “Al van jongs af droomde ik ervan om als Angel mee te lopen op de bekende modeshow van lingeriemerk Victoria’s Secret.”
The post Bo Dubin (22) dingt mee naar kroontje Miss West-Vlaanderen: “Het was mijn droom om mee te lopen met

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »