Papierdispenser in brand gestoken in station Kortemark: politie opent onderzoek

In het station van Kortemark werd donderdagmiddag brand gesticht in de toiletten. Vandalen staken er een papierdispenser in brand waarna het gebouw vol rook hing. De politie is een onderzoek gestart en zocht nog in de buurt naar de brandstichters.

Het was donderdagmiddag rond 12.20 uur toen een treinreiziger aan het station van Kortemark op het Stationsplein de brand opmerkte. De reiziger wou het gebouw van de toiletten binnen stappen, maar daar hing een dikke zwarte rook. De verantwoordelijken van het station werden verwittigd waarna onmiddellijk ook de brandweer en politie gealarmeerd werden. Zij kwamen telkens met verschillende ploegen ter plaatse.

“Het bleek te gaan om een papierdispenser die binnen in brand werd gestoken”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “We konden het toestel blussen en naar buiten brengen. Ze brandde helemaal uit. In het gebouw hing rook, maar dat kon snel geventileerd worden.”

Camerabewaking

Volgens getuigen liepen er kort voor de feiten plots twee jongens snel weg uit het toiletgebouw. In ieder geval hadden ze wel lef want vlakbij waren arbeiders van Infrabel aan het werk. De politie kwam met drie ploegen ter plaatse en trok richting de doorgang voor parking Proostdije waar de jongens naar toe zouden gelopen zijn. Ze konden nog niet gevat worden. Aan het stationsgebouw hangt camerabewaking en die beelden zullen opgevraagd worden. (JH)

The post Papierdispenser in brand gestoken in station Kortemark: politie opent onderzoek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR. “Jammer hé, jongens”: Remco Evenepoel kan het op Franse tv niet laten om te lachen met EK-exit van ‘Les Bleus’

Ook morgen/donderdag staat er in de Tour de France een semi-bergetappe gepland, van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Kan Jonas Vingegaard het goede van vandaag bevestigen? En hoe komt Remco Evenepoel voor de dag? Volg de rit én de aanloop op deze pagina!

Lees meer »

1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding

Op de achtste editie van het 1.000-soortenweekend in het West-Vlaamse Hart hebben natuurliefhebbers maar liefst 1.285 soorten wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem geregistreerd.
The post 1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog Franse verkiezingen – Hoogste opkomst op het middaguur sinds 1981

In Frankrijk zijn vanmorgen om 8 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Stemmen kan tot 20 uur in de grote steden. Als ook de tweede ronde uitdraait op een definitieve overwinning voor het uiterst rechtse Rassemblement National, dan kan Frankrijk voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een uiterst rechtse regering krijgen.

Lees meer »