Omstaanders filmen hoe advocaat op rust (77) twee klimaatactivisten doodschiet die weg blokkeerden in Panama

De 77-jarige Kenneth Darlington, die als advocaat en professor werkte, heeft dinsdag twee activisten doodgeschoten in Panama. Zij protesteerden er tegen een controversieel mijnproject. Dat meldt de politie, die het heeft over een “geschil bij een wegversperring”.

Meer krantenkoppen in België

Venezolaanse oppositie “kan winst bewijzen”, regering haalt diplomaten terug uit zeven Latijns-Amerikaanse landen

De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen werd tot verkozen president van Venezuela. Zijn herverkiezing zou echter dankzij massale fraude tot stand

Lees meer »

KLJ Beseveld, wielertoeristenclub en café ’t Hoekske in Geluveld vol lof over betreurde Tiebe (18): “Hij was altijd opgewekt, vrolijk en goedlachs”

In Geluveld is de verslagenheid bijzonder groot na het overlijden van Tiebe Blanckaert (18). Op sociale media postten KLJ Beseveld (Beselare-Geluveld), de Vrije Wielertoeristen Geluveld en uitbater Milan Salomez van café ’t Hoekske een pakkend eerbetoon. ‘Vriend van iedereen’, zo staat het op de rouwbrief. De jonge fietser kwam dinsdagmorgen om het leven tijdens het dwarsen van de expresweg N58,

Lees meer »

‘Hittelockdown’ van kracht in Iran

In Iran is dit weekend een ‘hittelockdown’ van kracht gegaan. In grote delen van het land lopen de temperaturen op tot 40 en zelfs 50 graden Celsius. Volgens de regering houdt de hitte ernstige gezondheidsrisico’s in voor de bevolking.

Lees meer »

Erdogan dreigt met militair ingrijpen van Turkije in oorlog in Gaza, Israëlische buitenlandminister waarschuwt Turkse president

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er mee gedreigd dat zijn land militair zal ingrijpen in de oorlog in Gaza. “Net zoals we gedaan hebben in Nagorno-Karabach, net zoals we gedaan hebben in Libië; zullen we hier hetzelfde doen”, aldus Erdogan tijdens een bijeenkomst van zijn AKP-partij. Daarop volgde een waarschuwing van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toch gevreesde beurtrol voor Francorchamps?

In de Nederlandse pers wordt aangekondigd dat de Grand Prix van Zandvoort ook in de toekomst op de kalender blijft. Maar dan wel in een beurtrol met … Francorchamps. De organisator van de Belgische Grand Prix ontkent.

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »