Een bloemetje voor Pauline die haar mama door een gezinscrisis hielp

“Mijn dochter Pauline verdient een bloemetje omdat ze er altijd staat voor mij. Als het even niet meer gaat, weet ze me altijd op te beuren”, schrijft mama Sylvia Luyens in een mail aan onze redactie. We trokken dus met een bos ruikers naar Gistel.

“Mijn scheiding heeft ons leven veranderd en heeft ons doen beseffen dat we vanaf nu echt geluk verdienen”, schrijft Sylvia. “Door haar leer ik te genieten van kleine dingen. Ze heeft me werkelijk over een hoge berg doen klimmen. Ik ben haar zo dankbaar.”

“Haar knuffels en goeie raad hielden me sterk”

Wat als je na 25 jaar uit elkaar gegroeid bent maar samen negen kinderen hebt? De stap om elk een eigen weg te gaan, moet niet makkelijk geweest zijn. Maar toch verhuisde Sylvia van Nieuwpoort naar Gistel, de stad waar ze is opgegroeid. “Ik heb niet bewust gezocht in Gistel maar dit huis kwam op onze weg”, vertelt Sylvia. “Ik heb de hele kustlijn afgezocht maar een huis met genoeg ruimte voor zo’n groot gezin vind je niet zomaar. Het is een moeilijke, heftige periode geweest met de scheiding en de verhuis. En intussen nog de menage doen ook… We hebben veel verdriet gehad maar ik heb toch de sprong gewaagd, mede dankzij de hulp van Pauline. Ze hielp me dag en nacht met de verhuis. Ze is nogal een handige harry. Ik ben heel fier op haar. De andere kinderen hebben me natuurlijk ook wel geholpen bij de verhuis en zo… Maar mentaal hielp vooral Pauline me door die zware periode. Haar knuffels en goeie raad hielden me sterk.”

“We zagen hoe diep mama zat”, pikt Pauline (20) in. “We zijn er inderdaad sterker uitgekomen. We hebben de harmonie in het gezin teruggevonden.” Sylvia is fulltime mama, taxi-mama lacht ze. “En je doet dat heel goed”, meent Pauline. “Je mag er trots op zijn.” (mlt)

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al in de vereniging? Laat het ons weten via mail op [email protected]

The post Een bloemetje voor Pauline die haar mama door een gezinscrisis hielp is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »