Piepjonge Beernemnaar steelt fiets van OCMW “om naar zijn werk te rijden”: tien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Beernemnaar heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor fietsdiefstallen. S.T. ging onder meer aan de haal met een mountainbike van het Beernemse OCMW. De jongeman had daar een opvallende uitleg voor.

In de zomer van 2021 verbleef S.T. in een doorgangswoning van het Beernemse OCMW. Tussen 2 augustus en 8 september brak hij het hangslot van de garage naast de woning open en ging hij aan de haal met een gele mountainbike van het OCMW. “Ik had die nodig om naar mijn werk te fietsen”, verklaarde hij achteraf aan de politie.

S.T. verhuisde naar een woning in Lichtervelde waar de politie op 17 december 2021 een huiszoeking uitvoerde. Daarbij werden onder meer drie autoradio’s aangetroffen die S.T. gestolen had op zijn interimjob in Hooglede. “Mijn overuren werden immers niet betaald”, praatte hij de feiten goed.

Eerdere veroordeling

In de woning stonden ook nog twee elektrische fietsen. De ene had hij van de buurvrouw in bruikleen gekregen om naar zijn werk te fietsen. Die gaf hij evenwel nooit terug en hij maakte het slachtoffer wijs dat de fiets gestolen werd. De andere had hij ontvreemd uit de ondergrondse garage van het appartementsgebouw.

S.T., die intussen terug in Beernem woont, was niet aan zijn proefstuk toe en kreeg in juni vorig jaar achttien maanden voorwaardelijk voor diefstallen en brandstichting in dezelfde periode. De verdediging vroeg om die straf als voldoende te beschouwen, maar de rechtbank ging daar niet op in. Aan het OCMW van Beernem moet S.T. ruim 250 euro schadevergoeding betalen.

In een tweede dossier werd de Beernemnaar ook nog schuldig bevonden aan diefstal van een T-shirt en een trui uit de Superdry-winkel in Brugge. Hiervoor kreeg hij bijkomend nog een maand cel opgelegd. (AFr)

The post Piepjonge Beernemnaar steelt fiets van OCMW “om naar zijn werk te rijden”: tien maanden voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »