“Het belangrijkste boek van de Engelse literatuur” viert z’n 400e verjaardag: wat is er zo bijzonder aan de “First folio” van Shakespeare?

"Mr. William Shakespeares comedies, histories and tragedies", oftewel de eerste gepubliceerde verzameling toneelstukken van William Shakespeare, is jarig. Het boek, met 36 toneelstukken van de Engelse toneelschrijver, bestaat 400 jaar. Om die verjaardag te vieren, wordt onder andere een portret en stukje tekst van Shakespeare naar de rand van de ruimte gestuurd.

Meer krantenkoppen in België

Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege

SIGO Eernegem lanceert een nieuwe vindplaats voor eerstelijnspsychologische hulpverlening (ELP). Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgpartners in de regio. Lokale huisartsen, CLB’s, scholen en welzijnsorganisaties zullen nauw samenwerken met het ELP-team om een integrale en efficiënte zorgverlening te garanderen.
The post Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele

Komende zaterdag staat de derby tussen Wivo Wingene en Elckerlyc Zwevezele op het programma. Amber De Coessemaeker, die ondertussen aan haar vierde jaar toe is bij Elckerlyc, staat zo tegenover haar voormalige club waar ze zes jaar actief was.
The post Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot: bewoners Triloystraat in Rekkem smeken om oplossing voor sluipverkeer

Er kwamen meer controles én een (test)knip, maar de bewoners van de Triloystraat in Rekkem blijven geplaagd door doorgaand verkeer. Ze smeken om een oplossing die wél helpt. Bij de stad hebben ze oren naar het probleem en beseffen ze dat het drastischer moet. “We werken nu de laatste piste uit.”
The post Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot:

Lees meer »

Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend

Lijstduwer Filip Soetaert maakte onlangs de 25 kandidaten van de lijst Voor Groot Middelkerke bekend. Opvallend is de grote diversiteit aan kandidaten die zich engageren op deze lijst.
The post Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Groen-districtsraadslid en kandidaat Guido Staes (59) uit Ekeren plots overleden: “Zou 60 worden op verkiezingsdag”

In Ekeren is districtsraadslid voor Groen Guido Staes plots overleden. Dat laat zijn partijbestuur weten. Staes zou op de verkiezingsdag op 13 oktober 60 jaar worden en hij staat op de 2e plaats op de districtslijst van Groen in Ekeren. "We overleggen nu met de familie of zijn verkiezingsaffiches kunnen blijven hangen", zegt lijsttrekker Fabienne Toussein.

Lees meer »