Na terugkeer als minister sluit Gwendolyn Rutten niet uit dat ze ook meedoet aan nationale verkiezingen in 2024: “Normaal gezien word ik lijsttrekker”

Twee weken geleden kondigde Gwendolyn Rutten (Open Vld) haar afscheid aan van de nationale politiek. Reden: de aanstelling van Paul Van Tigchelt als nieuwe minister voor Justitie in de federale regering.

Meer krantenkoppen in België

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke: “Als het er echt op aankomt, zoudt ge soms lelijk verschieten hoe eenzaam ge wel zijt”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Ernie en Bert, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd

De Belgische hockeymannen hebben vrijdag in hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Het was voor de Lions, de titelverdedigers, hun eerste puntenverlies op het hockeytoernooi in Parijs.
The post Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Red Panthers moeten onderspit delven tegen Nederlands hockeyteam

Tot nu toe waren de Belgische hockeyvrouwen onverslagen op de Olympische Spelen, maar Nederland is een maat te groot gebleken. De Red Panthers verloren met 1-3. Daardoor rijven onze noorderburen de groepswinst binnen. Ons land strijdt morgen tegen Duitsland voor de tweede plaats. Lees alles over de match bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Oleksandr Beshliaha is een van de nieuwelingen bij FC Gullegem: “Heb er nu al een goed gevoel bij”

Oleksandr Beshliaha, een 30-jarige Oekraïner, is een van de vele nieuwelingen bij FC Gullegem. De tweevoetige verdediger vertoeft al 14 jaar in België, en woont in onze koninklijke badstad Oostende aan zee. Oleksandr Beshliaha is een vriendelijke gast, spreekt ondertussen vloeiend Nederlands, en heeft zelfs het Oostendse dialect onder de knie. “Oostende is mijn stad geworden.”
The post Oleksandr

Lees meer »

CNH Zedelgem schrapt honderd jobs

Bij de fabrikant van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn ruim 100 banen verloren gegaan als gevolg van de gedaalde marktvraag. Dat meldt de krant De Tijd en wordt ons bevestigd door ABVV-vakbondsafgevaardigde Peter Inyon.
The post CNH Zedelgem schrapt honderd jobs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huldigingen bij de senioren van Neos

Neos organiseerde tijdens deze zomeronderbreking een receptie voor haar leden. De dag startte met een wandeling, waarbij onderweg enkele vragen beantwoord moesten worden. Jacques Degloire was hierin de beste. Hij ontving een kunstwerk als beloning. Op vrijdag 23 augustus is er een lange wandeling in Moen. Verzamelen om 14 uur aan d’Iefte in Deerlijk. Op
The post Huldigingen bij

Lees meer »

Frederik Vandenbroucke uit Ieper over zijn liefde voor heemkunde: “Oude foto’s krijgen veel weerklank”

Als tiener opende Frederik Vandenbroucke een toeristisch kantoor, nu ontrafelt hij als voorzitter van Iepers Kwartier heemkundige mysteries. Hij zit gebeiteld in Ieper, waar hij zijn voorliefde voor bouwkundig erfgoed en meer specifiek vestingsteden volop kan degusteren. “Toen de heemkring een oproep voor nieuwe bestuursleden lanceerde, waren ze tevreden dat er zich een jongere gast meldde.”
The post Frederik

Lees meer »