Camilla en Willy vieren hun briljanten huwelijksjubileum

Camilla Bonte (85) van Ruddervoorde en Willy Vanderplancke (84) van Roeselare trouwden op het gemeentehuis van Passendale op 11 oktober 1958. 65 jaar later startten ze de feestelijkheden voor hun briljanten huwelijksjubileum in Koers in aanwezigheid van schepen van Cultuur Mieke Vanbrussel, die hen namens de stad feliciteerde. Het briljanten koppel woont in de Sint-Petrus en Paulusstraat.

De vonk sloeg over tijdens een rit op de lijnbus tussen Passendale en Zonnebeke. Willy werd via een leercontract meubelmaker. Enkele jaren later werd hij in 1959 rijkswachter nadat hij eerst een éénjarige opleiding in Schaarbeek had gevolgd. Zijn eerste standplaats was in Gent en daarna bijna 30 jaar in Kortrijk. Hij was lid van de bereden rijkswacht, een zwaantje zoals men in de volksmond zegt, en kon op 56-jarige leeftijd met pensioen. Camilla werkte kort als textielarbeidster bij de firma Cornelissen-Wyckhuyse en werd nadien huisvrouw en zorgzame moeder voor hun twee dochters Christa en Sonja, die na een ziekte (amper 45 jaar oud) overleed. Christa is getrouwd met Frans Van Gelder en woont in Roeselare. Valerie is hun kleindochter en woont met haar vriend Joachim in Oekene.

Zwak voor motoren

Willy had als zwaantje een zwak voor motoren en heeft lang een eigen moto gehad; hij was ook lid van de motorclub ‘De Easy Riders’. Hij was ook vele jaren secretaris van ‘Interpolitie en Veiligheid’, een vriendenclub in Kortrijk van rijkswacht, politie, brandweer en civiele bescherming. Camilla verzamelt hummels, keramieken figuren genoemd naar de kunstenares en kloosterzuster Maria Innocentia Hummel. De beeldjes worden gemaakt in een fabriek in het Duitse Rödental, onder toezicht van het klooster van Siessen, waar zuster Hummel woonde en werkte. Samen hebben ze veel gereisd, o.a. naar Canada en Florida, waar er een broer en een zus van Willy woont. Vele vakanties brachten ze door en nog steeds in het vakantiedomein van het leger in Koksijde. Gevraagd naar het recept van 65 jaar huwelijk zeggen beiden: “Water bij de wijn doen en veel kunnen verdragen. De karakters moeten passen”, besluit Willy. (AD)

The post Camilla en Willy vieren hun briljanten huwelijksjubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Tweede editie van Zwaluwcross op 6 oktober

Op zondag 6 oktober organiseert de Sportraad met Team Sport voor de tweede keer de Zwaluwcross. Vorig jaar werd de cross meteen een groot succes. Of je nu een doorgewinterde atleet bent, een recreatieve hardloper of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je zondag door te brengen, deze veldloopcross heeft voor iedereen
The post Tweede editie

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

“Zelf atomen en moleculen bouwen zonder risico’s”: leerlingen PITO Stabroek leren fysica en chemie met herwerkte Minecraft-game

De leerlingen van de technische school PITO in Stabroek gebruiken voortaan Minelabs, een herwerkte versie van het populaire computerspel Minecraft, om al spelend fysica en chemie te leren. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben de educatieve versie ontwikkeld. "Het is beter dan een klassieke les, want op deze manier onthou ik beter", zegt leerlinge Katja.

Lees meer »

KLM gaat in besparingsmodus

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM gaat besparen. Op korte termijn moet een reeks maatregelen de financiële positie van het bedrijf versterken, zegt het bedrijf in een persbericht. Of er banen zullen sneuvelen, is nog niet duidelijk.

Lees meer »