Zowel hoofddoeken als croptops, geen vaste klassen, en de leraars werken 36 uur per week: de school waar leerlingen én leerkrachten kunnen groeien

Een school moet een plek zijn waar leerlingen én leerkrachten kunnen groeien. Alleen botsen heel wat scholen op de organisatie van zo’n model. In de LAB-school in Sint-Amands pioniert men op heel wat vlakken. Mét een 36 urenweek en on-Vlaamse competenties.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom botst

De felle rukwinden van zaterdag zorgden in Avekapelle bij Veurne voor een slachtoffer. Een 90-jarige vrouw verloor door de rukwinden de controle over het stuur van haar bestelwagen en botste tegen een boom. Daarna belandde ze in de gracht. Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
The post 90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom

Lees meer »