“Unieke” diamant geveild voor bijna 41 miljoen euro, ook Rolex van Marlon Brando onder de hamer

De grootste levendige blauwe diamant zonder interne onzuiverheden die ooit op een veiling werd aangeboden, is dinsdag voor 43,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 41 miljoen euro) onder de hamer gegaan bij veilinghuis Christie’s in Genève.

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’”

Deze namiddag had het afscheid plaats van overleden Club Bruggesupporter Janis De Zitter. Honderden supporters van Club Brugge zorgden voor een blauw-zwarte erehaag. Janis kreeg een hartverwarmend en respectvol eerbetoon, gedragen door een warm applaus.
The post Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

Zes verdachten opgepakt na moord op Khaled (31) in Anderlecht: “Vermoedelijk verkeerde slachtoffer getroffen”

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dit heeft het parket bevestigd, die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten.

Lees meer »

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Hendrik De Graeren het pestschilderij

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Hendrik De Graer en het pestschilderij.
The post Bruggeling onder de loep: Hendrik De

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist uit Menen gaat in beroep tegen celstraf van 15 jaar

De Tsjetsjeense terrorist uit Menen, die 15 jaar cel kreeg omdat hij een aanslag beraamde in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn straf. 3 werken geleden werd hij in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling. Ook zijn vrouw, broer en nog een andere beklaagde kregen celstraffen. Uit het onderzoek bleek dat de groep aanslagen

Lees meer »

De Kasteelvink zet kampioenen in de bloemetjes

De Kasteelvink zette deze middag de kampioenen in de bloemetjes. Filip Devos werd met vink Felix zowel koning als keizer. Met vogel Tiest speelde Filip Devos ook kampioen. Annie Vandenbroucke kroonde zich met vink Francky tot koningin. Verder kregen we nog kampioen 75 % Rudi Demeulenaere met Gerard, kampioen 50 % Jean-Marc Huyghe met Ocean,
The post De Kasteelvink

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »