Twee jaar effectief voor man die 12-jarige stiefdochter met mentale beperking misbruikt: “Meisje maakte tekeningen om misbruik te melden”

Een 43-jarige man uit Koksijde heeft twee jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij zijn toenmalige 12-jarige stiefdochter seksueel misbruikte. Opvallend is dat het meisje een mentale beperking heeft en in de instelling waar ze verblijft tekeningen maakte waarna het misbruik aan het licht kwam. De man is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten en mag 20 jaar geen contact meer opnemen met het meisje, een nieuwigheid in de nieuwe seksuele strafwet.

Het misbruik kwam in juni 2022 aan het licht toen een begeleidster van de instelling waar het 12-jarig meisje verblijft contact opnam met de politie. Het meisje heeft een mentale beperking en had in de instelling tekeningen gemaakt waardoor duidelijk was dat haar stiefvader haar had misbruikt. De politie opende een onderzoek en bracht het parket op de hoogte.

Betast in badkamer

“Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer tussen februari 2020 en eind juni 2021 werd misbruikt”, sprak de procureur. “Het bleek dat de man, haar toenmalige stiefvader, onder meer de badkamer binnenstapte, haar badjas opende en haar dwong op zijn schoot te zitten. Daar heeft hij het meisje betast. Daarna zou hij het meisje ook nog oraal bevredigd hebben.” De man zelf diste echter een andere, volgens de rechter ongeloofwaardige verklaring op. Volgens hem wist het meisje niet goed hoe ze zich intiem moest scheren met zijn scheermesjes en toonde hij voor hoe dat moest. Hij bleef ook op de zitting alles halsstarrig ontkennen maar de rechter veegde dat van tafel.

Twintig jaar contactverbod

De rechter legde de man nu twee jaar effectieve celstraf op. Een vraag tot onmiddellijke aanhouding werd afgewezen waardoor hij voorlopig als vrij man de zaal mocht verlaten. De man gaf ook onmiddellijk aan in beroep te zullen gaan. Verder werd hij ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten en mag hij gedurende twintig jaar geen gezagsfunctie meer over minderjarigen uitoefenen. Bovendien mag hij gedurende twintig ook geen contact meer opnemen met het slachtoffer. Dat is een nieuwe bepaling in de nieuwe seksuele strafwet. Tot slot moet de man het slachtoffer en haar ouders ook 8.000 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (JH)

The post Twee jaar effectief voor man die 12-jarige stiefdochter met mentale beperking misbruikt: “Meisje maakte tekeningen om misbruik te melden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Dit woord mag de nanny van prins William en prinses Kate nooit gebruiken: “Uit respect voor de kinderen”

Maria Borrallo is al enkele jaren de toegewijde nanny van prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6). Maar het leven als koninklijke nanny is niet altijd zo simpel. Er zijn heel wat strenge regels en protocollen waarmee ze rekening moet houden. Zo mag Maria bijvoorbeeld het alledaagse woord ‘kids’ nooit gebruiken als ze de kleintjes wil roepen.

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »