Rechter geeft veelpleger allerlaatste kans bij 18de veroordeling: “U bewijzen, of vijf jaar cel”

De strafrechter in Veurne sprak een opmerkelijk vonnis uit tegen een 39-jarige man die al voor de 18de keer veroordeeld werd, vaak voor diefstallen met geweld. In plaats van 18 maanden effectief, kreeg I.T. vijf jaar met uitstel. “Het is nu heel simpel. Ofwel bewijst u nu dat u zich wil herpakken, ofwel ga je vijf jaar de cel in”, klonk het.

Op 3 juli werd een politiepatrouille staande gehouden door getuigen in de Zeelaan in Koksijde. Een man had er net bij Vanheule Sport twee paar schoenen gestolen en het op een lopen gezet. “Het politieteam kon I.T. inhalen en arresteren maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot”, sprak de procureur. “De dief verzette zich hevig en na zijn arrestatie werd bij hem nog een gestolen short uit een andere winkel gevonden. Het bleek dat hij bij een vriendin in de buurt verbleef en daar werd nog de buit teruggevonden van diefstallen bij Tommy Hilfiger en enkele andere zaken. Ook de uitbater van de Proxy Delhaize meldde zich dat hij op camerabeelden I.T. erkende als de dief van een fles champagne en voeding.”

I.T. riskeerde bij zijn 18de veroordeling ook 18 maanden cel. De politierechter kwam echter met een heel andere straf aan. “U krijg vijf jaar cel, weliswaar met uitstel. Nu is het simpel. U zegt dat u zich volledig wil herpakken, dus is het aan u. Ofwel bewijst u dat nu, ofwel gaat u bij een volgende misstap vijf jaar de cel in.” De man moet een politieman die gewond raakte ook 531 euro schadevergoeding betalen. (JH)

The post Rechter geeft veelpleger allerlaatste kans bij 18de veroordeling: “U bewijzen, of vijf jaar cel” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen lijsttrekkers in twee kampen: “Is dat nog wel van deze tijd?”

Moet de start van Gent-Wevelgem in Ieper blijven? Dat is een van de grootste twistappels in deze verkiezingscampagne. En wat dan met de rally? Het is duidelijk dat de lijsttrekkers van de vier grootste lijsten niet op één lijn zitten als het over evenementen gaat. Ook de eindejaarsperiode wil iedereen anders invullen.
The post Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen

Lees meer »

Wade (26) vindt dode haai en is verbijsterd wanneer hij doodsoorzaak ontdekt: “Dit is gewoon hartverscheurend”

Wade Papenfus (26) filmt regelmatig hoe hij duikt en vist voor de zonovergoten kust van Gold Coast, een badplaats in de Australische deelstaat Queensland. In september deelde hij echter een minder leuke video toen hij op de bodem van de zee een dode haai ontdekt had en te weten kwam hoe het dier was gestorven. “Dit is gewoon hartverscheurend”, klinkt

Lees meer »

KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder de nieuwe padelvelden ligt er een waterbuffer van 680.000 liter”

Op het sportpark in Rumbeke werd vrijdagavond het project ‘Sporten op Water’ officieel geopend. Voetbalclub KSV Rumbeke en vzw Rista sloegen de handen in elkaar om op de site een nieuw kunstgrasveld voor de voetbalclub en een padelhal voor tennis-en padelclub Rumbeke te realiseren. Onder de drie nieuwe padelvelden werd een waterbuffer van 680.000 liter aangebracht. Er wordt niet alleen

Lees meer »

“Eén van de domste dingen die ik in mijn leven heb gedaan”: jongeman fietst met 2 promille in bloed langs Kortrijkse ring R8 naar huis

“Wat een geluk dat je dit overleefd hebt.” De politierechter in Kortrijk was niet alleen streng maar ook opgelucht toen ze een 25-jarige jongeman uit Menen voor zich op het beklaagdenbankje kreeg. Hij stond terecht omdat hij na een zatte avond naar huis fietste… via de Kortrijkse ring R8.
The post “Eén van de domste dingen die ik in

Lees meer »

Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de toekomst

Vrijdag sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte een beveiligde parking voor 140 vrachtwagens, een supermarkt en een restaurant wordt Aers Truck Plaza dé plek voor vrachtwagenchauffeurs die de haven in Zeebrugge aandoen.
The post Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »