Deel van boom valt tijdens doortocht storm Ciarán recht op wagencollectie van Danny (45): “Twee van de zes wagens zijn perte total”

“We snoeiden de boom enige tijd geleden én hij doorstond al enkele stormen. Nooit hadden we gedacht dat hij zou sneuvelen.” Autohandelaar Danny Handschoewerker (45) uit Zedelgem zag storm Ciarán een deel van zijn privécollectie vernielen. Een dikke tak van een grote boom aan zijn ouderlijk huis in Snellegem knakte af en viel op zes Jaguars. Twee wagens zijn perte total.

Storm Ciarán richtte donderdag heel wat schade aan in de regio. De brandweer moest honderden oproepen verwerken, waarbij het vooral over afgewaaide takken en omgewaaide bomen ging. Dat was ook het geval in Snellegem bij Jabbeke. Aan het ouderlijk huis van Danny Handschoewerker (45) begaf een grote boom het onder de fikse rukwinden. Gewonden vielen er niet, maar de materiële ravage is wel aanzienlijk. “Een deel van de boom knakte af”, zucht Danny. “En dat viel dan nog eens naar de verkeerde kant, recht op mijn wagens.”

Het zicht oogt voor autoliefhebbers alleszins triest. Zes wagens – allemaal Jaguars – liggen bedekt onder de takken met kruin. “Een tak boorde zich door de voorruit van een van de wagens en ging zelfs door het dashboard”, zegt de man. “Daar is niks meer aan te doen. Ook een tweede wagen is volledig perte totale. Die zijn enkel nog goed voor onderdelen. Herstellen is onmogelijk.”

Hoe groot de schade aan de vier andere Jaguars is, zal nog moeten blijken. Wat blutsen en schade aan het koetswerk, vermoedt Danny. “Al zal ik dat pas kunnen zien wanneer we de boom volledig verwijderen van de wagens.”

Zelf takken verwijderen

Vooral emotioneel hebben de Jaguars een grote waarde. Danny is behalve autohandelaar – hij is zaakvoerder van DHMC oldtimers and Classic Cars in Zedelgem – vooral een fervent liefhebber. “De wagens dateren uit de periode eind jaren 90, begin jaren 2000. Of we dit niet konden vermijden door de auto’s te verplaatsen toen we hoorden dat er storm op komst was? Achteraf is het altijd makkelijk gezegd, vrees ik. We snoeiden die boom zo’n drie jaar geleden helemaal op én hij doorstond al verschillende stormen. We hadden dus nooit gedacht dat net die boom het plots zou begeven.”

De oudere wagens die Danny in bezit heeft om bijvoorbeeld onderdelen te verhandelen, stonden elders veilig in een loods. Daar deed hij al een controle en schade is er niet, tot zijn grote opluchting.

Voor Danny zit er nu niks anders op dan letterlijk de averij op te meten. Het verwijderen van de takken en bomen zal de man helemaal zélf doen. Bewust, zo blijkt. “Ik wil de takken zo voorzichtig mogelijk weghalen, om eventuele verdere beschadigingen te vermijden”, zegt Danny, die wellicht zelf zal moeten opdraaien voor de schade aan zijn Jaguars. “Omdat ik veel wagens heb, is het helaas veel te duur om ze allemaal omnium te verzekeren.” (MM)

The post Deel van boom valt tijdens doortocht storm Ciarán recht op wagencollectie van Danny (45): “Twee van de zes wagens zijn perte total” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »