Apolloon ontvangt DB Gent

Zaterdagavond staat in eerste nationale van het herenhandbal de derby tussen Apolloon Kortrijk Spurs en DB Gent op de kalender. Winst kan de Kortrijkzanen naar de vierde plaats loodsen.

Tegen HC Eynatten-Raeren knoopte de ploeg van Willem Koops opnieuw aan met een zege. “Door deze zege kan ik toch dit gesprek met een beter gevoel aanvatten”, vertelt de 25-jarige Kortrijkzaan. “We kunnen terugblikken op een goeie match tegen een goeie ploeg, maar die was zeker niet perfect. We hebben de technische foutjes kunnen beperken, iets wat niet altijd het geval was de voorgaande partijen. Na acht speeldagen mogen we op zich best tevreden zijn. Met Sven, Vladimir, Jan en Tore zijn we toch vier ervaren rotten kwijt. Ook het verhaal rond onze doelmannen is geen meevaller. Jelle Snellings ligt al vier speeldagen in de lappenmand met een schouderblessure. Michael Sarwar kan door een knieblessure enkel wedstrijden spelen. Arne Verschuere uit de tweede ploeg depanneert voorlopig tot Jelle terug is.”

Onzeker

“Ik mag niet klagen”, gaat hij verder. “Ik was een beetje onzeker mede doordat ik bijna niet speelde, al zeker niet op belangrijke momenten, de voorgaande jaren. Nu ligt dit enerzijds anders. Ik lig zowat in balans met Lukas Debal wat speelminuten betreft en die zijn nog aan het groeien. Het is toch nog iets anders als je mag aantreden op beslissende momenten. Ik mag dus tevreden zijn, al kan een doelpuntje meer scoren nog aangenamer zijn. Ik mag dus best een positieve analyse afleveren”.

“Vorig seizoen een gebrek aan vertrouwen? Laat het een motivatiedip noemen. Ik had het gevoel dat ik meer recht had op meer speelgelegenheid en meer betrokken mocht zijn in de rotaties. Ik had twee jaar heel hard mijn best gedaan en veel bijgeleerd, maar ik had meer speelminuten nodig, maar die kwamen er niet. Ik begon me meer te concentreren op andere zaken. Maar nu zijn we op de goeie weg.” “Ook met de ploeg. Een zege zaterdag tegen Gent kan ons alleen op de vierde plaats brengen. Maar dan zal iedereen geconcentreerd moeten blijven. Gent ligt ons wel”, aldus Willem Koops.

Zaterdag 4 november Sportcampus Lange Munte: Apolloon Kortrijk Spurs – DB Gent.

The post Apolloon ontvangt DB Gent is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »