Sara Willaert wordt adjunct-directeur van De Oefenschool in Torhout

Uiterlijk op 20 november wordt Sara Willaert (33) adjunct-directeur van De Oefenschool in Torhout. Samen met directeur Sabine De Zutter (49), die sinds 2016 schoolhoofd is, zal ze straks de genoemde basisschool leiden. Ze kijkt er ‘met grote goeste’ naar uit.

Sara woont met haar man Arne Vanthournout (36), hun dochtertje Mae (8) en hun zoontje Magnus (6) in de Albrecht Rodenbachlaan, op wandelafstand van De Oefenschool. Ze is bachelor secundair onderwijs voor de vakken Voeding-Verzorging en Project Algemene Vakken (PAV).

Geen stap in het onbekende

Sara geeft momenteel nog les aan BuSO-school De Wissel van Tordale. Ze is er aan haar zesde schooljaar bezig als lerares ASV (Algemene en Sociale Vorming). Omstreeks half november zet ze een punt achter die opdracht om het adjunct-directeurschap van De Oefenschool aan te vatten.

“Aan BuSO De Wissel mocht ik af en toe meedenken over het beleid en ik vond dat best wel aangenaam”, zegt ze. “Het deed me zin krijgen in een meer leidinggevende functie. Toen ik de vacature zag passeren voor adjunct-directeur van De Oefenschool heb ik mijn kans gewaagd en met succes. Zopas kreeg ik het bericht dat ik de functie mag opnemen. Ik ben daar bijzonder blij om.”

“Ik ken de school, want onze kinderen zitten er in het derde en het eerste leerjaar. Dus is het geen volkomen stap in het onbekende. Al besef ik dat ik tijd nodig zal hebben om me in te werken. Aan de zijde van de ervaren directeur Sabine zou dat moeten lukken.”

Sabine en Sara zullen uiteraard een tandem vormen aan het hoofd van de school, maar hun onderlinge taakverdeling ligt nog niet vast. “Daar moeten we nog over praten”, aldus Sara.

Creatieve jongedame

De nieuwe adjunct-directeur is een creatieve jongedame. Een van haar hobby’s is pottenbakken, ze kan behoorlijk goed tekenen en ze heeft interesse voor architectuur. “Ik ben vanuit mijn belangstelling voor binnenhuisdecoratie en design via afstandsonderwijs aan het KASK in Gent de richting Interieurvormgeving aan het volgen”, zegt ze. “Ik doe dat met volle overgave, al valt die opleiding zeker niet te onderschatten: ze is pittig. Nu ik adjunct wordt aan De Oefenschool zal ik de lessen aan het KASK on hold zetten. Ik wil me helemaal kunnen focussen op mijn nieuwe opdracht.”

The post Sara Willaert wordt adjunct-directeur van De Oefenschool in Torhout is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen zullen opereren

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »