60 kinderen kunnen morgen niet naar naschoolse opvang door zware schade aan dak van kinderopvang Okidoki in Kortemark

Doordat het dak van kinderopvang Okidoki in Kortemark vanmiddag voor een groot deel wegwaaide, kunnen morgen 60 kinderen niet naar de buitenschoolse opvang. Na het incident sijpelde de regen binnen in het gebouw wat zorgde voor heel wat materiële schade. "Gelukkig was de opvang dicht en waren er geen kinderen aanwezig", zegt burgemeester Karolien Damman (CD&V).

Meer krantenkoppen in België

Respectvol politiek debat met vier lijsttrekkers: “We stellen ons niet boven de wet”

Zaterdagavond 28 september hield de jeugdraad in het lokaal van ’t Scharnier een politiek debat met de lijsttrekkers Marc Gilliaert, Anthony Dumarey, Gino Dumon en Peter Velle. Alles werd in goede banen geleid door Frederiek Ampe. Een van de prangende vragen, op voorhand door inwoners ingediend, ging over het rapport van Audit Vlaanderen naar aanleiding van vermeende belangenvermenging van de

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Rus en Amerikaan gearriveerd aan ISS

De Amerikaanse astronaut Nick Hague en de Russische kosmonaut Aleksandr Gorboenov zijn zondag zoals gepland aangekomen aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat blijkt uit beelden van de NASA.

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »