Padelveld Diksmuide opnieuw slachtoffer van storm: glazen panelen kapot gewaaid

Net zoals de zware storm Eunice in februari 2022 spaarde ook herfststorm Ciarán het padelveld van TC De Maene in Diksmuide niet. Door de druk van de rukwinden werden opnieuw verschillende glazen panelen vernield. De schade bedraagt weer meerdere duizenden euro’s.

In het voorjaar sloeg storm Eunice genadeloos toe op het nieuwe padelveld van TC De Maene aan het sportcentrum De Pluimen in Diksmuide. Het ging om een investering van 110.000 euro. Dat padelveld werd pas eind 2021 aangelegd en was vier maanden in gebruik toen de storm toesloeg. De schade bedroeg toen enkele tienduizenden euro’s want zowat alle glas rond alle velden sneuvelde.

Deze keer werden drie glazen ramen rond een padelveld vernield door de storm. Dat gebeurde door de druk van de rukwinden rond het sportterrein. Het glas ligt nog op het veld en kan momenteel niet betreden worden. Wanneer de schade hersteld kan worden, is onduidelijk. Of er de komende weken nog activiteiten gepland waren, is eveneens niet duidelijk. (JH)

The post Padelveld Diksmuide opnieuw slachtoffer van storm: glazen panelen kapot gewaaid is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »