Drie eetlepels tomatenpuree per dag: waarom een mediterraan dieet goed is voor uw huid

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Hoe Venetië steeds verder gaat om massatoerisme af te remmen: “Reserveringssysteem is volgende stap”

Venetië heeft een zoveelste poging ondernomen om massatoerisme in te dammen. Sinds donderdag zijn groepen van meer dan 25 personen en gidsen met luidsprekers verboden. Dagjestoeristen moesten ook al vijf euro entreegeld betalen. Hoe groot is het probleem intussen? En volgen er nog regels? Toerisme-expert Jan van der Borg (KU Leuven), die in de lagunestad woont en werkt, legt uit.

Lees meer »

Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat, dode bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro

De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen werd tot verkozen president van Venezuela. Zijn herverkiezing zou echter dankzij massale fraude tot stand

Lees meer »

Toerisme en boerderij op militair domein: ontdek de bijzondere geschiedenis van boerderij ’t Leihof in Koksijde

Boerderij ’t Leihof van Henk Ghyselen (56) en Mia Hauspie (52) heeft een bijzondere geschiedenis én ze is ook gelegen op een unieke locatie, op het domein van de militaire luchtmachtbasis van Koksijde. Daardoor is ze waarschijnlijk een van de best beveiligde boerderijen van het land. Sinds een jaar richten Henk en Mia hun pijlen ook op hoevetoerisme met de

Lees meer »

Mogelijke doorbraak in het onderzoek naar de vermiste Franse tiener Lina (15): “Vermoedelijke ontvoerder pleegde zelfmoord”

Het onderzoek naar de vermiste Franse tiener Lina (15) is opnieuw heropend. Dat melden verschillende Franse media. Enkele dagen geleden werden er DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden in de auto van haar vermoedelijke ontvoerder, die zelfmoord zou hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen. Er zijn ook graafwerken gestart om het lichaam van het tienermeisje terug te

Lees meer »

Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets

Voetbalclub Sparta Kruiseke is in diepe rouw door het overlijden van ex-jeugdspeler Tiebe Blanckaert (18) uit Geluveld. De jonge fietser kwam dinsdagmorgen om het leven tijdens het dwarsen van de expresweg N58, ter hoogte van de Oude Beselarestraat in Wervik.
The post Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets appeared first on

Lees meer »

Eerste F-16’s in Oekraïne aangekomen

De eerste F-16-gevechtsvliegtuigen zijn aangekomen in Oekraïne, zo bericht het nieuwsagentschap Bloomberg op gezag van anonieme bronnen. Volgens die bronnen zou het gaan om een klein aantal toestellen.

Lees meer »

“De buikspieren van toen zijn nooit meer teruggekomen”: Élodie Ouédraogo vertelt over Olympische gloriedagen

“Jeroom wil apart naar sportwedstrijden kijken, hij vindt mijn commentaar vervelend.” Élodie Ouédraogo (43), ex-atlete en wederhelft van Jeroom, volgt de Olympische Spelen op de voet als sidekick van Karl Vannieuwkerke in‘Paris by Night’. Ooit won ze op de Spelen zelf goud. Al kreeg ze die medaille acht jaar te laat, met alle gevolgen van dien, vertelt ze in ‘Story’.

Lees meer »

Londen is attractie rijker: dolfijn gespot in de Theems

Er is een dolfijn gespot in de Theems vlak bij Bermondsey, in het zuidoosten van Londen. En ook bij Putney, in het zuidwesten, zwom er eentje rond. Of het om hetzelfde dier ging, is nog niet duidelijk, maar het is alleszins uitzonderlijk. Als het dier niet snel terug naar volle zee zwemt, vrezen experts wel voor het ergste.

Lees meer »