Gevel van internaat omgewaaid: “Alle kinderen zitten veilig”

Tijdens de doortocht van de storm deelde ook Multifunctioneel Centrum (MFC) De Rozenkrans in Oostduinkerke in de klappen. Een buitengevel en twee ramen sneuvelden waardoor de toegangsweg naar het internaat versperd raakte. “Maar alle kinderen zitten veilig in het internaat en moesten niet geëvacueerd worden”, zegt een verantwoordelijke.

Meer krantenkoppen in België

Frederik Vandenbroucke uit Ieper over zijn liefde voor heemkunde: “Oude foto’s krijgen veel weerklank”

Als tiener opende Frederik Vandenbroucke een toeristisch kantoor, nu ontrafelt hij als voorzitter van Iepers Kwartier heemkundige mysteries. Hij zit gebeiteld in Ieper, waar hij zijn voorliefde voor bouwkundig erfgoed en meer specifiek vestingsteden volop kan degusteren. “Toen de heemkring een oproep voor nieuwe bestuursleden lanceerde, waren ze tevreden dat er zich een jongere gast meldde.”
The post Frederik

Lees meer »

Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender

Tweedeklasser Lokeren-Temse neemt Olivier Myny over van promovendus Dender, zo maakte de Oost-Vlaamse club bekend op zijn website. De 29-jarige flankspeler ondertekent op Daknam een contract voor twee seizoenen.
The post Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse toeriste zwemt topless in Italiaanse fontein

Een Britse vrouw heeft voor heel wat ophef gezorgd op sociale media. De toeriste was op reis in Italië en besloot een verfrissende duik te nemen in het water van een fontein in Firenze. Ze deed dat met niets anders dan een onderbroekje aan. “Respect voor ons cultureel erfgoed is ver te zoeken”, klinkt het onder andere.

Lees meer »

Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot elf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor elektronische overlast, afzetterij en belaging. Philippe H. belde vaak zonder zinnige reden naar de politie. De vijftiger pleegt door z’n alcoholverslaving feiten aan de lopende band.
The post Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel appeared first

Lees meer »

Beloning voor Pittemse jeugd na Operatie Proper

Drie Pittemse jeugdverenigingen namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de uitdaging Operatie Proper op, een project van Mooimakers (Ovam) waarbij scholen en verenigingen uitgedaagd worden om in actie te komen voor meer openbare netheid. Jeugdverenigingen KAJ-16, Chiro ‘t Kartouchke en KSA Pittigem zetten zich het afgelopen jaar in voor het aanpakken van zwerfvuil en nemen nu samen een beloning van 2.250

Lees meer »