Tak belandt van Ieperse vestingmuur op geparkeerde wagens: “Nog nooit meegemaakt”

In de Kanonweg belandde even na 8 uur een tak van een boom vanop de Ieperse vestingmuur over de weg. De tak kwam terecht op twee geparkeerde wagens en raakte net de voorgevel van een paar rijwoningen.

Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de tak te verzagen. De twee auto’s liepen schade op. Tijdens de interventie van de brandweer bleef de Kanonweg volledig onderbroken voor het verkeer.

Omarkhel Burhan (29) is de eigenaar van een van de beschadigde wagens. “Afgelopen nacht kwam ik van mijn werk en parkeerde ik hier. Vanochtend kwam de politie aankloppen op de deur om te melden dat mijn wagen beschadigd was door een boom. De voorruit is volledig vernield, net als een zijspiegel en autolicht. Er zit ook een serieuze deuk in de motorkap. Ik kan niet meer rijden en weet nog niet hoe ik op mijn werk kan geraken. Ik woon hier nu twee jaar en maakte het nog niet mee dat een grote tak of boom van de vestingmuur op deze weg viel.” (TP)

The post Tak belandt van Ieperse vestingmuur op geparkeerde wagens: “Nog nooit meegemaakt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »