Iconische boom aan Lamme Gisj bezwijkt onder storm Ciarán en sleurt elektriciteitskabels mee

De iconische eik aan taverne Lamme Gisj aan de Ninoofsesteenweg in Halle is niet meer. Donderdagochtend even na 9 uur moet de boom zowat het eerste slachtoffer van storm Ciarán zijn geweest op Halse bodem. De boom knakte en een deel van de stam en de volledige kruin kwam op de Ninoofsesteenweg terecht. Niemand raakte gewond.

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van een stembureau: “Bij elke verkiezing present”

Jean-Pierre Deraeve sloeg sinds 1971 nog nooit een verkiezing over als voorzitter van een stembureau. Ook bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober tekent hij opnieuw present. Hij zegt door te zullen gaan zolang zijn gezondheid het toelaat en zolang hij iets aan de maatschappij kan bijdragen.
The post Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van

Lees meer »

Rolstoelgebruikers krijgen boete ondanks parkeerkaart: “Ik durf niet meer spontaan naar een stad te rijden”

Patrick (63) en Carine (62) hebben net zoals een half miljoen Belgen een parkeerkaart voor personen met een handicap. Daarmee mogen ze gratis parkeren, maar toch kregen ze in Oostende onverwacht een parkeerboete, zeggen ze aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij heeft al weet van tientallen boetes en onderzocht hoe dat mogelijk is en wat je eraan kan doen. “Ze maken

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Politici kosten Vlaamse gemeenten jaarlijks 161 miljoen euro, personeel 6,3 miljard: wat zijn de belangrijkste uitgaven in jouw gemeente?

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit tweede deel kijken we naar de

Lees meer »

Ruim een kwart retourneert aankopen op internet

Maar liefst 27 procent van de e-commerceklanten in België retourneert zijn aankopen ‘regelmatig’, blijkt uit een Belgisch onderzoek naar online aankopen, uitgevoerd in opdracht van Becom, de Belgische federatie van e-commerce, waarover Le Soir woensdag bericht.

Lees meer »

Ongeloof wanneer eerste afvaller zich ontmaskert: herbeleef de start van nieuw seizoen ‘The Masked Singer’

De kop is eraf, en één masker ook. TV-kijkend Vlaanderen maakte vanavond kennis met zes van de veertien nieuwe figuurtjes van ‘The Masked Singer’ in de eerste aflevering van het vierde seizoen. Maar meteen moest er al afscheid genomen worden van één masked singer: Mister Withlove was op koers naar de exit met zijn performance van ‘Copacabana’, ook al was

Lees meer »

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »