Piek van storm Ciarán komt eraan, ook in binnenland kans op schade: “Blijf gezellig thuis als je je niet hoeft te verplaatsen”

Omgewaaide bomen, ongeladen vrachtwagens die in de gracht belanden, trampolines die gaan vliegen… Storm Ciarán heeft vanochtend al behoorlijk huisgehouden. Maar de piek komt er nu pas aan, waarschuwt Nicolas Roose van NoodweerBenelux.

Meer krantenkoppen in België

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief bij HLN: NINOVE-KNOKKE. Thuisploeg wint verdiend topaffiche eerste afdeling

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Ninove kon dankzij een foutje in de verdediging van Knokke 1-0 maken en wist die voorsprong daarna te behouden ondanks druk van Knokke. De thuisploeg start zo met vier op zes, Knokke blijft steken

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Gevecht om staatsbonmiljarden leidt niet tot meer rente op spaarboekjes: “Schijnconcurrentie tussen grootbanken”

De strijd om de staatsbonmiljarden zorgt niét voor hogere rendementen op de spaarboekjes bij de grootbanken. Nochtans staat daar liefst 275 miljard euro van de Belgische spaarder geparkeerd. De huidige competitie om het vrijgekomen geld is slechts “schijnconcurrentie”, zegt consumentenorganisatie Testaankoop en “eerder een marketingoefening dan een oprechte inspanning voor meer rendement”. Hoeveel brengen de spaarboekjes vandaag op? En waarom

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »