Ontslag Steven Defour niet aan de orde na bekerblamage KV Mechelen, ook trainer gelooft dat hij “nog de juiste man is”

Na een 1 op 18 in de competitie een absolute bekerblamage. De malaise bij KV Mechelen is compleet na de uitschakeling in Knokke. De druk op coach Steven Defour wordt groter, al is een ontslag voorlopig niet aan de orde. “Dit is het dieptepunt in mijn hele carrière… zowel als speler als als coach. Maar ik geloof dat ik nog de juiste man ben om dit om te keren”, zei Defour, die in principe zondag tegen z’n ex-club Standard dus gewoon op de bank zit.

Meer krantenkoppen in België

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO koopt voor ruim 600 miljoen Stingers voor Oekraïne – Hoge VN-functionaris: aanval op ziekenhuis is oorlogsmisdaad

De NAVO schaft voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten aan voor Oekraïne, zegt topman Jens Stoltenberg. De bekende Stingers van Amerikaanse makelij zijn hard nodig in Oekraïne om de onophoudelijke luchtaanvallen van Rusland te weerstaan. En aanvallen richten op ziekenhuizen in Oekraïne is een “oorlogsmisdaad”, heeft een hoge VN-functionaris dinsdag gezegd op de spoedzitting van de

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.
The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “F-16’s komende van Nederland en Denemarken momenteel onderweg naar Oekraïne”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is de transfer van F-16’s alvast gestart. “Deze straaljagers zullen deze zomer

Lees meer »

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »