Bewoners Sint-Jan genieten zittend van kerkplein

De dorpskern van Sint-Jan heeft er opnieuw een kleine troef bij: een zitbank op het kerkplein nabij de kerk. Het Bewonersplatform van Sint-Jan deed begin dit jaar een rondvraag bij enkele bewoners om in kaart te brengen waar ze behoefte aan hebben en een zitbank op het kerkplein bleek bij enkele bewoners de troef bij uitstek.

Het gemeentebestuur maakte er op vraag van het Bewonersplatform werk van om volgens de richtlijnen van de toeristische regio Brugse Ommeland, waar Sint-Jan nog net toe behoort, een bank aan te kopen en te plaatsen. Met veel plezier werd de zitbank door de bewoners officieel in gebruik genomen, die grappend aan de aanwezige schepenen en burgemeester mee gaven dat een bijpassend tafeltje ideaal zou zijn. (KDV/foto KDV)

The post Bewoners Sint-Jan genieten zittend van kerkplein is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel

CultuurWinkel organiseerde dit jaar een eerste editie van de Winkelnaris Universalis. Afgelopen zaterdagavond vond in De L!NK de finale plaats. Lethysia Holvoet toonde zich de meest complete Winkelnaar.
The post Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk

Het hart van studentikoos Kortrijk is een nieuwe broodjeszaak rijker. In de Oudenaardsesteenweg opende Marjolein Depraetere (44) de deuren van ‘t Sandwichhuis. Met de opening ziet de ondernemende dame haar jeugddroom in vervulling gaan.
The post “Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs”

Shoppen in Izegem wordt binnenkort nog leuker. In oktober kan je deelnemen aan de kraslotactie en op 10 oktober kan je in het Izegemse stadscentrum naar een gezellige late night shopping afzakken.
The post Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs” appeared first on KW.be.

Lees meer »