Op de koppen lopen in Kortrijkse Boektopia op Allerheiligen: “Ziet er fantastisch uit”

In de Xpo hallen in Kortrijk is sinds zaterdag de boekenbeurs Boektopia aan de gang. Na het openingsweekend, dat dubbel zoveel volk trok als vorig jaar, was het ook vandaag op de koppen lopen. Met om 13 uur 15 het hoogtepunt van de dag – en misschien wel van het evenement – boeddhistisch monnik Haemin Sunim. In Vlaanderen en Nederland verkocht hij al meer dan een half miljoen boeken.

De derde editie van de boekenbeurs in Kortrijk draait op volle toeren. Met meer dan 80 voorstellingen of signeersessies komt er dan ook heel wat volk op af. Behalve boeken bekijken, kan je er dus ook je exemplaren laten signeren door je favoriete auteur of luisteren naar een live-concert, maar dan silent disco-gewijs. Ook voor de allerkleinsten worden er voorleesmomenten gehouden in een speels aangeklede voorleeshoek.

De Kortrijkse Xpo-hallen mogen dan wel kleiner zijn dan die van Antwerpen, qua gezelligheid doen ze zeker niet onder. Dat wordt beaamd door boekenwurmen Jade en Jarne. Zij kwamen vandaag een kijkje nemen en namen onmiddellijk wat boeken mee naar huis. “Er hangt een leuke sfeer en het is gezellig om even rond te wandelen. Ze hebben een heel breed assortiment, maar iets minder diep. Ik lees bijvoorbeeld heel graag fantasyboeken, maar de meeste die er lagen had ik al”, lacht Jade.

Boekenwurmen Jade en Jarne © TV

Haemin Sunim

Op het programma vandaag stond een hele grote internationale naam. Boeddhistisch monnik Haemin Sunim kwam vandaag om 13 uur 15 zijn nieuwe boek Dingen die je hoop geven: Veerkracht in uitdagende tijden voorstellen. Speciaal vanuit Zuid-Korea, maakte hij vier uurtjes vrij voor zijn Nederlandstalige fans, want die zijn er. In België en Nederland verkocht hij al meer dan een half miljoen exemplaren.

“Het was even rijden sinds ik in Antwerpen woon, maar het is toch wel leuk om even terug te gaan naar mijn roots, hier in Kortrijk.” -Jens Dendoncker

Ook choreograaf Dan Karaty was vandaag aanwezig om te vertellen over zijn alcoholverslaving. En stand-up comedian Jens Dendoncker uit Zwevegem kwam vandaag ook even piepen. Voor hem is het een leuk thuiskomen. “Het was even rijden sinds ik in Antwerpen woon, maar het is toch wel leuk om even terug te gaan naar mijn roots, hier in Kortrijk. Op het eerste zicht ziet het er fantastisch uit”, aldus Jens Dendoncker. Ook morgen is er heel wat te doen, voor de volledige programmatie kan je altijd terecht op de website van Boektopia. (Tristan Vandevelde)

The post Op de koppen lopen in Kortrijkse Boektopia op Allerheiligen: “Ziet er fantastisch uit” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

Vandaag nog temperaturen tot 29 graden, maar ook onweer op komst met kans op veel neerslag en windvlagen: code geel in vrijwel heel Vlaanderen

Wie van de zon wil genieten, moet dat vandaag doen, want het weer gaat omslaan. Daarvoor waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. “Dit weekend zal nog best meevallen – voor zaterdag is dat zelfs een understatement, maar wat er daarna op ons afkomt, is andere koek.” Door het warme weer is er vandaag evenwel kans op hevige onweersbuien. Het KMI kondigt

Lees meer »

Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval?

Bijna een jaar na de feiten is er nog altijd geen duidelijkheid over het dodelijke fietsongeval waarbij Christiane (83) stierf. Een fietsuitje resulteerde in een valpartij en uiteindelijk ook een hersenbloeding, die de tachtiger fataal werd.
The post Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Harelbeke is klaar voor volksfeest tijdens Stadsfestival: “Iedereen vindt er zijn gading”

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september vindt het Stadsfestival Harelbeke plaats, in de volksmond nog altijd bekend als Harelbeke Kermis. Het Stadsfestival Harelbeke wordt opnieuw een feestweekend zoals we het kennen: tientallen activiteiten en optredens op veel verscheidene plaatsen met hapjes en drankjes op terrasjes langs het braderieparcours. En net als vorig jaar mag er sterke drank

Lees meer »