Twee energiedeskundigen riskeren schorsing nadat ze EPC opmaakten voor eigen woning

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) wil twee energiedeskundigen schorsen die een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben opgesteld voor hun eigen woning. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.

Meer krantenkoppen in België

Brief Stefaan De Clerck veroorzaakt ophef door eenzijdige steun voor CD&V-kandidaten op kartellijst: “Ik verschaf basisinformatie”

Een brief van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, lijkt een nieuwe poging om een wig te drijven in de coalitie van Van Quickenborne en CD&V. De oud-burgemeester spreekt duidelijk zijn voorkeur uit voor kandidaten van CD&V-signatuur op Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk.

Lees meer »

Brand in tuinhuis gemeenteraadslid Pieter Billiet

In de Zuidstraat in Torhout is zaterdagavondbrand uitgebroken in de tuin van gemeenteraadslid Pieter Billiet (CD&V). Het vuur ontstond in het tuinhuis en veroorzaakte heel wat schade. De woning zelf werd gevrijwaard. Opvallend: amper vier maanden geleden werd de wagen van Billiet nog in brand gestoken voor zijn woning.
The post Brand in tuinhuis gemeenteraadslid Pieter Billiet appeared first

Lees meer »

Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge

Toen Kamal A. betrapt werd in de Zeebrugse haven, maakte hij dreigende gebaren naar de politie en enkele veiligheidsagenten. De Marokkaanse twintiger kreeg hiervoor vier maanden cel. In een ander dossier riskeert hij ook nog eens dertien maanden cel.
The post Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Robin Ramaekers en cameraman beschoten, in elkaar geslagen en urenlang ondervraagd in kelder in Beiroet: “Afgelopen 24 uur zijn heftig geweest”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht aangevallen door een twintigtal mannen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De mannen beschuldigden de journalisten ervan spionnen voor Israël te zijn. Bij het incident werd Stijn in zijn been geschoten en liep Robin breuken in zijn gezicht op. Beiden stellen het intussen

Lees meer »

“Ik kan alleen maar zuchten van onbegrip. Hoe is het mogelijk?”: Marc Degryse scherp voor rol stadsbestuur en Pro League in Antwerpse derby

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Japanse luchthaven schrapt alle vluchten nadat bom uit Tweede Wereldoorlog die onder het tarmac begraven ligt plots ontploft

Geallieerden dropten tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen op een militaire luchthaven in het Japanse Miyazaki, waar onder meer kamikazevluchten opstegen om zelfmoordmissies uit te voeren. Een van de bommen ontplofte niet en lag zo’n tachtig jaar begraven bij de Miyazaki Airport, die nu dienstdoet als burgerluchthaven. Tot de bom woensdag plots explodeerde en een grote krater achterliet in het tarmac.

Lees meer »