Patrick Van Hoof moet SK Nieuwkerke (2B) uit de degradatiezone halen: Wevelgemnaar volgt opgestapte Eddy Verbeeck op

Na de 4 op 27 en de pijnlijke nederlaag van afgelopen zondag in Komen-Waasten (2-1) besloot Eddy Verbeeck om zijn ontslag in te dienen. De club ging intussen op zoek naar een vervanger en stelde oude bekende Patrick Van Hoof aan.

SK Nieuwkerke kende vorig seizoen onder Eddy Verbeeck nog een vlekkeloze start met 18 op 18. Dit seizoen was het andere uiterste. Na de 0 op 18 leek er beterschap op komst met vier punten uit twee matchen. Zondag werd er echter een pijnlijke nederlaag geleden in de zespuntenmatch tegen Komen-Waasten.

Schokeffect

Ondanks een man meer werd in het slot alsnog verloren. “Deze nederlaag kwam zwaar binnen bij onze club”, vertelt sportief verantwoordelijke Danny Vandenberghe. “Maandag liet coach Eddy Verbeeck weten dat hij zijn ontslag indiende. Eddy wil nu een schokeffect creëren en nam deze beslissing in het belang van de club. We zijn hem ongelofelijk dankbaar voor het voorbije anderhalf jaar. De trainingen waren van hoog niveau, maar dit seizoen rendeerde dat niet in de matchen. De mayonaise pakte niet en daarvoor hebben we als sportieve cel ook onze verantwoordelijkheid.”

Oude bekende

SKN bengelt onderin met 4 op 27 en dus werd er gezocht naar een dokter in de zaal. De club kwam uit bij oude bekende Patrick Van Hoof. “Patrick kennen we goed nadat hij hier eerder al enkele seizoenen coach was. In coronatijd verliet hij Nieuwkerke voor een avontuur bij KSK Vlamertinge. Sinds enkele maanden was hij een vrije trainer en zijn zoon Gilles speelt sinds dit seizoen bij ons. Hij kwam al enkele keren kijken naar zijn zoon, al wil ik wel benadrukken dat we pas na de beslissing van Eddy de gesprekken opstartten.”

Zware klus

Van Hoof kent de reeks door en door, maar er wacht hem een zware klus. “Patrick heeft gezegd dat hij het ziet zitten, maar hij beseft ook dat het geen evidente opdracht zal worden om de ploeg uit de degradatiezone te halen. Ons nieuwbouwproject zou tegen begin volgend seizoen klaar moeten zijn en het zou zonde zijn als dit in derde provinciale zijn. Al willen we nog niet veel doemdenken.”

Beveren-Leie

Geert Broutin blijft op post als T2. Donderdag leidt Patrick, die in Wevelgem woont, zijn eerste training. Zondag volgt de eerste match tegen SK Beveren-Leie. “Een ploeg die getraind wordt door Drazen Kukuric. Zij haalden 15 punten en ik hoop dat we iets kunnen rapen tegen hen”, aldus Danny Vandenberghe.

The post Patrick Van Hoof moet SK Nieuwkerke (2B) uit de degradatiezone halen: Wevelgemnaar volgt opgestapte Eddy Verbeeck op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »