Wordt NVAPlus de grootste? Met eerste schepen Sherley Beernaert nog maar één lijsttrekker bekend

Met sedert enkele maanden de samensmelting van Groep a en N-VA tot NVAPlus ziet het politiek landschap voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober er compleet anders uit. Het kartel straalt ambitie uit. Doelstelling is de huidige meerderheid van Visie en STERK breken. Binnen de meerderheid wordt het vooral een strijd tussen burgemeester Ward Vergote en eerste schepen Sherley Beernaert.

Over de lijsttrekkers voor de stembusslag is het momenteel windstil. Er is één zekerheid: bij STERK wordt Sherley Beernaert net zoals zes jaar geleden lijsttrekker. Bij Visie wordt dat meer dan waarschijnlijk opnieuw de burgemeester die voor de derde legislatuur de driekleurige sjerp wil dragen.

PRO bepaalde nog niet wie lijsttrekker wordt. “We gaan dat op een democratische manier bepalen”, zegt fractieleider Ward Gillis. “Onze drie gemeenteraadsleden zijn alvast weer kandidaat. Het staat ook vast dat we als PRO naar de kiezer stappen.”

Bij NVAPlus is het afwachten wie de lijsttrekker wordt. Kiest het kartel met Sigrid Verhaeghe of Veerle Demeulenaere voor een vrouw of wordt het Gert-Jan Hovaere? Nu er geen stemplicht meer zal zijn, worden het heel andere verkiezingen. Bovendien is de lijst met het grootst aantal zetels aan zet om een coalitie te vormen. Visie had in 2018 zeven zetels, STERK vijf, Groep a en N-VA kwamen net zoals PRO uit op elk drie. De kans bestaat dus dat NVAPlus de grootste fractie wordt. Wie weet, wordt het het verhaal van het gezegde ‘als twee honden vechten om een been, loopt een derde er mee heen…’.

Afwachten is het ook of het Vlaams Belang in het Lievensdorp met een lijst opkomt. Vlaams Belang wil maar al te graag overal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar lokaal is het wat VB betreft windstil. Er is wel een Facebookpagina van Vlaams Belang Moorslede, maar niet meer dan dat.”

Nog dit. V&V-Verbeteren en Vernieuwen neemt niet deel. In februari 2021 maakten ze hun ambities in deze krant bekend, maar ondertussen sloot initiatiefnemer Jarne Verbrugghe aan bij NVAPlus. (Erik De Block)

The post Wordt NVAPlus de grootste? Met eerste schepen Sherley Beernaert nog maar één lijsttrekker bekend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »