Eerste spadesteek voor de Groene Corridor

Met de eerste spadesteek is het startschot gegeven voor de realisatie van de ‘Groene Corridor’, een groene doorgang achter de huizen parallel met de Stationsstraat, die loopt tot aan de spoorweg. Als de werken volgens planning verlopen, is het einde voorzien in februari 2024.

De Groene Corridor wordt aangelegd als buurttuin met een boeiende en leerrijke plantenvariatie op enkele aangekochte gronden tussen de Stationsstraat en de Houtstraat. Als aanvulling bij de vele gezonde en inheemse bomen die er al staan, komen er nieuwe hoogstammige fruit- en notenbomen, een heggenstructuur, enkele wadi’s (watergreppels) en patronen van gemaaid en ongemaaid gras.

Maar de Groene Corridor krijgt ook een sociale functie, als ontmoetingsplaats, met een centraal geïnstalleerd zitmeubel, her en der verspreide picknickbanken, zitbanken en speeltoestellen. De pluktuin is bedoeld om iedereen aan te sporen om gezond te snoepen van het fruit.

Auto’s aan de rand

Het creëren van de Groene Corridor, met een veilige fietsverbinding tussen de spoorweg en de Noordhoekstraat, past ook perfect in het plaatje van de beleidsdoelstelling ‘betere mobiliteit in het teken van de zwakke weggebruiker’ en het Project V4 dat het bestuur deze maand heeft gelanceerd: een verkeersveiligheidsplan waar Vriendelijk, Veilig en Vlot Verkeer in De Panne centraal staat. Fietsers zullen via deze weg de drukke Stationsstraat kunnen vermijden.

“De voorbije jaren heeft het lokaal bestuur deze gronden aangekocht en werd er een planmatig geheel van gemaakt. We investeerden 415.000 euro (exclusief registratiekosten) in de aankoop van de gronden, én 445.000 euro in de aanleg van het gebied. Wat ons betreft, een bijzondere investering in een leefbare en aangename buurt om te wonen”, aldus burgemeester Bram Degrieck.

“De werken zijn gestart. Nu ziet het er allemaal wat kaal uit, maar deze open ruimte tussen de huizen wordt een groen gebied waar je kan wandelen, spelen of gewoon veilig door kan fietsen. Er komt niet alleen nieuw groen, maar ook oude bomen die er al decennia staan, worden zorgvuldig bewaard. Iedereen is er welkom, zowel buurtbewoners als passanten. Alleen de auto’s houden we aan de rand”, zegt Wim Janssens, schepen van Openbare Werken. (MVO)

The post Eerste spadesteek voor de Groene Corridor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »