IN BEELD. De Bosuil blaast 100 kaarsjes uit: de meest opvallende beelden door de jaren heen

Hiep hiep hoera. De Bosuil bestaat vandaag honderd jaar. Sterren kwamen (Cruijff, Garrincha, Di Stéfano), mirakels vonden plaats. Met Tribune 2 als stille getuige van een eeuw vol geschiedenis. Een overzicht: 100 jaar Bosuil in een handvol foto’s.

Meer krantenkoppen in België

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: kan Tongeren zaterdag broodnodige punten pakken in Limburgse derby tegen Bocholt?

Tijd voor een derby in 2de Afdeling! Tongeren ontvangt Bocholt en de thuisploeg verkeert alleszins in puntennood. Met twee punten uit vijf matchen is de ploeg allerlaatste in de stand, Bocholt is dan weer vijfde met acht punten. Wordt het een doelpuntenfestival? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zaterdag (20u) LIVE uit op HLN!

Lees meer »

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »