Goud voor Rose-Marie en Pierre

Pierre Craeynest en Rose-Marie Devos stapten 50 jaar geleden in het huwelijk. Die gouden huwelijksverjaardag kreeg een officieel tintje met een ontvangst in het gemeentehuis.

Het waren burgemeester Jan Stevens en schepenen Daisy Haydon en Rachida Abid die Rose-Marie Devos en Pierre Craeynest uit het Kraaienhof in Sint-Baafs-Vijve verwelkomden. Pierre is afkomstig van Oostrozebeke, hij is geboren op de Ginste. Het lager onderwijs werd gevolgd op de Ginste, voor zijn middelbaar trok Pierre naar het VTI in Waregem, richting metaal.

Pierre begon te werken op 16-jarige leeftijd, onder meer als lasser. Na zijn legerdienst werkte hij achtereenvolgens bij Lindal, Anatex en Beaulieu. Onder de vleugels van de familie Declerck maakte hij de opstart van de nieuwe site Ideal in de Boffonstraat mee. Zijn actieve loopbaan sloot hij af bij Callens EMK.

Rose-Marie is geboren en getogen in Sint-Baafs-Vijve. Het lager onderwijs werd gevolgd in het gebouw waar nu de Biekorf in ondergebracht is. Daarna trok ze richting Wakken, waar ze in het Pensionaat de beroepsrichting volgde. Eens afgestudeerd ging Rose-Marie poetsen in het ziekenhuis van Waregem. Toen de kinderen geboren werden bleef ze een drietal jaar thuis om dan bij Beaulieu in dienst te treden als tufster. Dit heeft ze 30 jaar lang gedaan.

Hondenzwemming

De twee leerden elkaar kennen in zaal den Aert toen tijdens de hondenzwezmming een groep vlaggenzwaaiers uit Oostrozebeke optrad. Na vijf jaar trouwden ze. Het feest vond plaats in de Rembrandt. Na hun huwelijk hebben ze eerst in de Driesstraat gewoond, tot ze in 1976 hun vaste stek vonden in het Kraaienhof, waar ze uitkijken op het aangrenzend voetbalterrein. Ze zijn telkens blij als het voetbalseizoen wat leven in de brouwerij brengt.

Het huwelijk werd gezegend met drie kinderen: Christof (met Els), Mariska (met Sammy) en Mathieu (met Hannelore). Intussen zijn er al acht kleinkinderen en een eerste achterkleinkind is op komst. (MI)

The post Goud voor Rose-Marie en Pierre is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »