Frans Bauer groeide op met ouders die niet konden lezen: “Ik las hun brief van de belastingen voor”

Frans Bauer groeide op met een vader en moeder die niet konden lezen en schrijven. “Normaal gesproken lezen ouders hun kind voor. Bij mij was dat andersom”, zegt de 49-jarige volkszanger in Nederlandse media.

Meer krantenkoppen in België

Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign

Tijdens de zomervakantie en tot en met Open Monumentendag op 8 september pakt het Izegemse museum Eperon d’Or uit met een tijdelijke expo. “We verrassen de bezoekers met een tentoonstelling over nieuw design van studenten uit Vlaamse schoenopleidingen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks”

De brandweer kreeg omstreeks 8.30 uur een melding van een incident met gevaarlijke stoffen op de Plassendale Chemie Site in Oostende. “Onderzoek wees uit dat er een defect was op een leiding tussen twee opslagtanks”, zegt woordvoerder Yves Vande Velde.
The post Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks” appeared first on

Lees meer »

Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil

De stad Oudenburg krijgt een bedrag van 7.000 euro van Mooimakers voor het innovatieve vuilnisbakkenplan 2.0. Dit initiatief is gericht op het efficiënt aanpakken van zwerfvuil en sluikstort. Om zwerfvuil tegen te gaan heeft het stadsbestuur een vuilnisbakkenplan opgesteld.
The post Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belle (3) met kabels vastgebonden aan radiator en achtergelaten: “Ze was erg verzwakt toen we haar vonden”

Zwaar ondervoed, over het hele lichaam mishandeld en achtergelaten in een leegstaande woning in Gent, vastgebonden aan een radiator. Het is een vreselijke situatie waarin de driejarige hond Belle werd aangetroffen. Maar na regen komt zonneschijn: nog geen drie weken later is er voor de stafford, inmiddels aangesterkt in het dierenasiel, al een happy ending.

Lees meer »

Oliebergwijk in Deerlijk viert toekomst

De bewoners van de Oliebergwijk in Sint-Lodewijk kregen info over de toekomst van hun buurt. Ontharden en vergroenen zijn daarbij de sleutelwoorden. Zo wordt onder meer de verharde zone op de hoek van de Vredelaan en de Oliebergstraat heringericht.
The post Oliebergwijk in Deerlijk viert toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust”

Met zo’n zeventig kunstgalerijen is Knokke wellicht met voorsprong dé place to be voor galeriehouders. Zo dachten ook Michèle Van Damme (57) en Alexander Dewilde (51). Het koppel opende recent hun kunstgalerij MGallery in Het Zoute. “We waren al lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Tot ons oog op deze locatie viel”, zegt Michèle.
The post Michèle

Lees meer »

Willy Sommers en Wendy Van Wanten lang achtervolgd door roddels: “Ze dachten dat wij in de kleedkamer lagen te rollebollen”

Eén van de meest iconische duetten uit de geschiedenis van ‘Tien om te zien’ herleeft volgende week: dan zingen Willy Sommers (71) en Wendy Van Wanten (64) nog een keer ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Het duet was de aanzet voor heel wat roddels over de twee artiesten, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het ‘Wendy-effect’, weerbarstige

Lees meer »

Werken voor uitbreiding basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn volop aan de gang: “Leerlingen uit 44 gemeenten komen bij ons les volgen”

Het GO!-onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap besloot in oktober 2021 om Bassischool De Polyglot, door de blijvende groei van het aantal leerlingen, met extra klaslokalen voor de kleuterafdeling en het lager uit te breiden. Maar ook aan het onderwijs op zich wordt gewerkt.
The post Werken voor uitbreiding basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn volop aan de gang: “Leerlingen uit

Lees meer »

Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst”

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli, van weekend tot en met weekend, telde de Triënnale 2024 After Paradise 43.850 bezoeken en 5.200 individuele bezoekers. De populairste plek was de Grote Markt met ‘Trena’. De Broeltorens en het Historisch Stadhuis waren de populairste binnenlocaties. Ook het principe van ‘pay what you can’ sloeg aan.
The post

Lees meer »