Heemkring zet expositie op over halve eeuw minivoetbal

Het nieuwe seizoen van de Rollegem-Kapelse minivoetbalcompetitie werd enkele weken geleden op gang getrapt. Voor de oorsprong van de competitie moeten we al 50 jaar teruggaan. Die verjaardag laat de heemkundige kring van Rollegem-Kapelle niet links liggen. Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober brengt de vereniging een tentoonstelling over 50 jaar minivoetbal in de gemeente.

De heemkundige kring van Rollegem-Kapelle organiseert elk jaar een tentoonstelling omtrent een passend thema. Dit jaar werd er gekozen voor de minivoetbalcompetitie in Rollegem-Kapelle. Die viert dit jaar feest. Onlangs werd het vijftigste seizoen op gang gefloten. “Dankzij de vlotte samenwerking met het bestuur van MRVK hebben wij een mooie verzameling foto’s en weetjes bijeengesprokkeld over een halve eeuw minivoetbal in de Ledegemse deelgemeente Rollegem-Kapelle”, aldus Hubert Vandromme van de plaatselijke heemkundige kring.

50 jaar

Op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober palmt de heemkundige kring zaal De Kobbe in de Schoolstraat in Rollegem-Kapelle in voor de tentoonstelling. “Daarin geven we een chronologisch overzicht van 50 jaar werking. Foto’s, verslagen en wetenswaardigheden komen uitgebreid aan bod. Daarnaast zie je in een alfabetische lijst welke ploegen in die 50 jaar meevoetbalden.” Wie werd kampioen in 1976 en wie won de beker in 1989? De heemkundige kring voorziet een overzicht met alle kampioenen en bekerwinnaars. De vijftig ploegen die gestart zijn aan het seizoen 2023-2024 worden op groot formaat getoond op panelen. “In totaal stellen we meer dan 100 foto’s tentoon in de chalet achter de Kobbe. In de Kobbe zelf kunnen bezoekers doorlopend genieten van een film. We voorzien er ook een koffie en een glaasje.”

De heemkundige kring verbindt aan haar jaarlijkse tentoonstelling ook opnieuw een publicatie. “Zoals voorgaande jaren is die terug voor een schappelijke prijs verkrijgbaar. Het boek telt meer dan 100 pagina’s en bevat ook foto’s en teksten die in de tentoonstelling aan bod komen.

Info is verkrijgbaar via Hubert Vandromme via het e-mailadres [email protected].

The post Heemkring zet expositie op over halve eeuw minivoetbal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »